Kaposvár, 2011. május 19. – Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 eddigi rendezvényein, 20 városban több mint 13 ezer ember állt rajthoz és teljesítette a gyalogló, futó és triatlon versenyszámokat különböző távokon az egészséges életmód jegyében. Május 21-án, szombaton, Kaposváron folytatódik a hazánkban 30 éves hagyománnyal rendelkező szabadidősport eseménysorozat, amely a futás, gyaloglás, kerékpározás, úszás és triatlon különféle távokon történő teljesítésére buzdít. A próbázók - így a kaposvári nevezők is - a 2012-es londoni olimpiára szóló belépőjegyeket nyerhetnek. Az iskolák közötti versenyben a legtöbb pontot elérők értékes sportszer-csomagokhoz juthatnak.


Az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 rendezvénysorozat 2011. március 1. és 2012. augusztus 31. között kerül megrendezésre Budapesten és 19 magyarországi nagyvárosban, havonta legkevesebb 20-20 szabadidősport-rendezvénnyel. A közel másfél éves rendezvénysorozat alatt kiemelt figyelem övezi a fogyatékos sportolók részvételének biztosítását is, akiknek részvételi lehetősége a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége együttműködésével került kialakításra.

A szombati kaposvári kerékpártúra mellett, ezen a hétvégén az ország több városában – így Győrben és Várpalotán – is újra rajthoz állhatnak az amatőr sportolni vágyók. A próbázók közül a legszerencsésebbek ott ülhetnek majd a 2012-es londoni olimpián.

A kaposvári kerékpárosok kis és nagy próbákon vehetnek részt. A 72 km-es nagypróba Kaposvár – Patca (Katica Tanya) – Kardosfapuszta – Ropolypuszta – Kisbőszénfa – Lipótfa – Kaposszentbenedek – Szenna– Kaposvár útvonalon, illetve vissza, a 40 km-es kispróba pedig Kaposvár – Patca (Katica Tanya) – Kardosfapuszta és vissza útvonalon kerül kialakításra. A 20 km-es minipróba Kaposvár – Patca – Kaposvár útvonalon kerül megrendezésre. A nevezés pontos helyszíne: Gárdonyi Géza Tagiskola, 7400 Kaposvár, Madár u. 16. A kerékpártúrákra történő nevezésre 9 és 10 óra között van lehetőség.


További aktuális információ a www.otproba.hu honlapon érhető el.

Címkék: ötproba, kerékpártúra, szabadidősport, kaposvár, sport