Megteltek a depók. Nemcsak a legjobb magyar autómodellezők, hanem német és francia sportemberek is lázasan készülődtek. Ezek a start előtti pillanatok.

Stresszelek, hogy mennek-e az autók, bízom benne, fel kell készíteni, össze kell rakni a modellt, meg kell tankolni, egy drukk azért van bennem az első start előtt - monjda a kaposvári  Textilies Modellező Klub egyik versenyzője Tamasóczki Tamás.

Hogy ki hogy tudta tuningolni modelljét a télen, nemsokára kiderült.

A szintén kaposvári modellező Bogdán Endre szerint: Nem lehet több, mint a tisztes helytállás, magamnak ne okozzak csalódást, technikában sajnos nem tudtunk megindulni, ha sikerült volna, talán jobb lenne, de sajnos nem sikerült, pénzhiány miatt.

Több mint 40 modell versenyzett öt kategóriában.

A 3,5 ccm-ben, illetve 5 ccmben indulok, tavaly sikerült megnyernem az országos bajnokságot, ezért idén is ez lehet a célom, ezen a versenyen és a végelszámolásbna is szeretnék nyerni - mondta a textiles klub versenyzője Pásztor Róbert.

Pásztor Róbert végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 3,5 ccm-es kategóriában. Tamasóczki Tamás a 1,5 ccm-esek között a második helyen zárt, míg ugyanitt Tamasóczki Mihály a harmadik lett. A kaposvári Textiles Modelelező Klub egyetlen aranyérmét Bogdán Endre könyvelhette el, a 10 ccm-eseknél nem volt nála jobb. Klubtársa, Dusa András pedig a második helyen végzett. Az országos bajnokság második futamát június utolsó hétvégéjén rendezik.

Címkék: automodell, modellezés, textiles, verseny, kaposvár, sport