Győzelemmel búcsúzott közönségétől a Siófok NB I-es női kézilabdacsapata. A somogyi lányok a 9-12. helyekért kiírt rájátszás utolsó előtti fordulójában az Újbudát látták vendégül, és 16-9-es félidő után 32-19-re nyertek. Az együttes nagy változások előtt áll, hét játékos távozása már biztos, de a hírek szerint válogatott szintű kézilabdázók érkeznek a helyükre a nyáron.

A 2010/2011-es szezon utolsó siófoki bajnoki mérkőzése a búcsú jegyében telt. A közönség ebben a szezonban utoljára láthatta hazai környezetben az SKC-t, hét játékos pedig az Újbuda elleni találkozón ölthette utolsó alkalommal magára a csapat mezét.
Nagyon nehezen indult a találkozó, a mérkőzés első góljára több, mint három és fél percet kellett várni. A folytatásban, egészen a 20. percig, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de végig a fekete mezes somogyiak kézilabdázhattak két-három találatnyi előnyben. A fordulópont a félidő hajrájára érkezett el, amikor is lényegesen feljavult a Siófok teljesítménye. A lányok ezután már futószalagon gyártották a gólokat, és a szünetre sikerült megnyugtató, 16-9-es előnyt szerezniük.
A második játékrész elején aztán végképp beindult a gépezet, a lányok nagy iramot diktálva már a 38. percre tizennégy gólos előnybe kerültek. A találkozó hajrája a formalitás jegyében telt, a somogyiak szép gólokat szerezve, magabiztosan, 32:19 arányban győzték le a fővárosiakat.
A Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Imre Vilmos szerint egy ilyen mérkőzésen nehéz mindent kivédeni és mindent belőni. A passzok minősége volt a legszörnyűbb, nem gondoltam volna, hogy ezért fogok időt kérni a mérkőzésen - tette hozzá az igazgató.  
A Újbuda TC vezetőedzője, dr. Ökrös Csaba azt mondja: akarattal nem láttam akkora gondot, inkább a fizikummal. A Siófok jóval lendületesebb volt, de mindent megtettek a lányok.
A klubvezetés már a jövő évi csapatot építi, így nem meglepő, hogy több játékos is a búcsúra készül a Balaton partján.
Imre Vilmos szakmai igazgató szerint nyilván a csapat céljaihoz kellene a megfelelő állományt kialakítani. De ők elfogadták, sportemberek, és szeretnék a lehető legjobbat kihozni magukból, ami most a kilencedik hely lehet.
Az Újbuda elleni sikerrel matematikailag is eldőlt, hogy a Siófok nem eshet ki az első osztályból, illetve az is biztos, hogy a záró fordulóban, az Érd otthonában dől el a 9. hely dorsa.

Címkék: győzelemmel, előtt, változások, kézilabda, Siófok, sport