kraci - szolnok
A kaposváriak tavaly novemberben, Szepessy és Perics góljával nyertek a Szolnok otthonában, és az a siker nagy lökést adott az őszi hajrához. Azóta a legfontosabb dolgok nem változtak: a Rákóczi továbbra is az élmezőny tagja, a Tisza-partiak pedig az utolsó helyen szerénykednek.
- Már kiesett a Szolnok. Mindenki azt hiszi, hogy könnyű meccs lesz, én nehéz mérkőzésre számítok. Bízom a csapatban, hogy nyerni fogunk - mondja Balázs Benjámin. - Ősz óta eléggé kicserélődtek, szerzik a pontokat, meglepetéscsapatnak mondható. Nincs rajtuk teher, nekünk viszont kötelező a három pont.
A somogyiak az elmúlt hetekben szerda-szombat ritmusban játszották a mérkőzéseiket, váltakozó sikerrel.
- Az alapozáskor a betegségek, sérülések nagy károkat okoztak. Nem lehet pihenni, a játékosoknak pedig a lehető legtöbbet ki kell hozni magukból - értékel Sisa Tibor vezetőedző.
A Tréner vezette szakmai stáb igyekezett jól gazdálkodni az erőkkel. A csapatnak így két fordulóval a vége előtt is esélye van arra, hogy klubtörténeti rekordot jelentő eredményt érjen el. Ehhez a hatodik helynél kellene előrébb végezni.
- Most, ha az utolsó két meccset megnyerjük, és a többi eredmény úgy alakul, ami nekünk kedvez, akkor a harmadik hely is összejöhet - teszi hozzá Balázs Beni.
Első lépésként a sereghajtó Szolnokot kell megverni, a közönség támogatásával. A szezon utolsó hazai tétmérkőzése szombaton 19 órakor kezdődik a Rákóczi Stadionban. A Kapos Televízióban vasárnap délután két Rákóczi-meccset is láthatnak: fél hattól a Videoton, fél nyolctól pedig a Szolnok elleni összecsapást közvetítjük felvételről.

Címkék: Rákóczi, szép, utolsó, búcsú, Szolnok, sport