A viadalon jó néhány pörgős, izgalmas mérkőzést láthattak az érdeklődők.

A szezon véget ért, mégis újra főszerepet kapott a kosárlabda a kaposvári városi sportcsarnokban. Igaz, ez a rendezvény eltért a megszokottaktól.

Félpályára játsszuk, 10 másodperc a támadóidő, sokkal pörgősebb, kétszer öt percig tart vagy 33 pontig egy mérkőzés - mondja Halász Ákos.

Az országos döntőbe a ranglista első 24 csapata jut majd be, a végső győztes pedig félmillió forintot nyer.

- A játék sokkal gyorsabb, de nekünk, öregeknek ez hátrány a fiatalokkal szemben. Jó csapatok jöttek össze, erős csapatok, a korábbi győztesek is itt vannak - tette hozzá Szabó Dávid. - Érdemes volt lejönni, játszani egyet mindenképp.

Erre a tornára minden kaposvári fiatal nagy reményekkel készült.

- Mindenképp győzni jöttünk, a célunk az, hogy bejussunk a nagydöntőbe, ami június 5-én lesz Budapesten - hangsúlyozta Halász Ákos.

- A csoportunkban másodikak lettünk, feljutottunk a nyolcas táblára, ahol egyenes kieséses szakasz lesz. Jó sorsolással a négybe juthatunk, mindent beleadunk - fogalmazott Szabó Dávid.

A döntőig végül a Támadó Menyétek fantázianevű formáció és a CKE elnevezésű együttes verekedte el magát. A fináléban a menyétek fokozatosan elhúztak ellenfelüktől, és 33:23 arányban bizonyultak jobbnak. Ezzel, a tornasorozat történetében először, dupláztak, és még 100 ezer forinttal gazdagodtak is. A PVSK-PEAC és a Kaposvári KK a harmadik helyen zárt. A következő fordulót Körmenden rendezik a hétvégén.

Címkék: B33, B33 Tour, Támadó Menyétek, városi sportcsarnok, kosárlabda