A somogyi együttes már rögtön a mérkőzés elején kezébe vette az irányítást. A Bakó-legénység előbb 5:3-ra, majd bő negyed óra után már 10:5-re is vezetett a jó erőkből álló Balatonfüred elleni hazai rangadón. A csurgóiak védekezése elsőrangú volt ebben az időszakban, ráadásul a támadások befejezésével is elégedettek lehettek a nézők. A fiúk tetszetős gólokat szereztek, és a folytatásban sem lankadt a figyelmük, így magabiztos, hat gólos előnnyel vonulhattak pihenőre.
A második félidő 17-11-ről indult, és ott folytatódott, ahol az elsőt abbahagyta a CSKK. A házigazda kilenc gólra hizlalta az előnyét, így már-már úgy tűnt, eldőlt a győzelem sorsa. Rengeteg kiállítás jellemezte ekkor a találkozót, és a fürediek lassan, de biztosan elkezdtek felzárkózni. A mérkőzés végén kicsit kiengedett a somogyi gárda, ám a siker így sem forgott veszélyben, és a csapat végül teljesen megérdemelt, kétgólos, 27:25 arányú diadallal zárta az összecsapást.

Túl korán próbáltunk meg ráülni az eredményre, érthetetlenül lassítottuk a játékot, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Végig mi irányítottunk, és megérdemelten nyertünk - mondta a csurgó edzője Bakó Botond.

A Balatönfüred edzője Sótonyi László azt mondta: "Abban bíztunk, kondícióban többet hozzá tudunk tenni. Negyven percig aludtunk, aztán felébredtünk. Nekünk ott kell folytatnunk, ahol abbahagytuk."

Címkék: csúrgó, balatonfüred, rangadó, bajnokság, kézilabda, sport