A Győr ellen próbáltak javítani eddigi mérlegükön a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia fiataljai az NB I-es pontvadászat legutóbbi játéknapján. A bennmaradásért küzdő 17 és 19 éves társaság nem került kedvezőbb helyzetbe: mindkét csapat kikapott ellenfelétől. A 17 évesek a szünetben már kétgólos hátrányban voltak, végül 3-0-ra kaptak ki a Rába-partiaktól.

- A mai mérkőzés sajnos vereséggel zárult. Egy fizikailag jó állapotban lévő, nagydarab, de ügyetlen győriek meg tudtak verni minket, ami azért fáj, mert a mieink ügyesebbek - fogalmazott Bőzsöny János edző. - Eredményességben ez nem mutatkozott meg.

A 19 évesek összecsapásán a szünetben 2-1-re vezetett a Győr, és a vendégek végül 4-2-es győzelemmel távoiztak a Cseri úti pályáról. A somogyiak nem tudnak elmozdulni a sereghajtó pozícióról.

- Ennek nagyon sok összetevője van. Például a mai mérkőzésen is az elején három százszázalékos ziccerünk volt, utána az ellenfél két kapura lövésből két gólt ért el, ezzel eldőlt a mérkőzés. Nem először és nem is utoljára valószínűleg. Vannak olyan játékosok, akik mindent megtesznek, és próbálnak erőn felül teljesíteni, és vannak olyanok, akikről ez nem mondható el - magyarázta Richter Sándor edző. - Csodában bízhatunk, de aki engem ismer, tudja, hogy nem adjuk fel. Még akkor sem, ha már matematikai esélyünk sem lesz. A mez és az egyesület mindenkit kötelez, aki itt van, ezt el is várom tőlük. Hogy ezt ki hogy éli meg, mindenkinek a saját dolga.

Mindkét Rákóczis korosztály az utolsó helyről várja a folytatást, a következő hazai ellenfél a Zalaegerszeg lesz majd.

Címkék: U 19, U17, utánpótlás, Rákóczi, labdarúgás, sport