A kupa-elődöntő első mérkőzését a fehérváriak nyerték 1-0-ra a somogyi megyeszékhelyen, így szerdán 17 órától igen nehéz visszavágó vár a Sisa-legénységre. A fiúknak nem csak a jó képességű ellenféllel, hanem a szerda-szombat ritmus okozta fáradtsággal is meg kell küzdeniük.

Igen sűrű az élmezőny a labdarúgó NB I-ben: a harmadik és a 12. helyezettet jelenleg mindössze nyolc pont választja el egymástól a tabellán. A Rákóczi a Honvéd elleni idegenbeli 1-0-ás vereség ellenére is őrzi dobogós pozícióját, és már csak négy fordulót rendeznek a zárásig. Az elmúlt hetek tükrében és a régi tapasztalatok alapján a csapatok nehezen bírják a heti két tétmeccset, és a hétvégén kiderült: ráférne a frissítés a kaposváriakra is.

Sisa Tibor vezetőedző, Kaposvári Rákóczi FC: Az alapozáskor is sokszor annak idején mondtam, hogy a betegségek, sérülések mekkora károkat okoztak. Nem lehet pihenni, a játékosoknak pedig a lehető legtöbbet ki kell hozni magukból. A Honvéd meccsen látszott, hogy fogyunk el.

A Tréner hozzátette: a csapat erőnlétével nincs gond, de egyre nehezebb a pályán a jó döntéseket meghozni, egyre több hiba csúszik a játékba. A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésén a Rákóczinak volt több lehetősége, de egy szerencsétlen góllal mégis a Videoton nyert 1-0-ra. A visszavágón így mindenképpen nyerni kell a döntőbe kerüléshez.

Pokolian nehéz lsz, de azt ez edzőt nem találták ki, aki gy megy oda, hogy elsz, ami lesz A játékosok midnent megetsznek, ebből megpróbáljuk a legtöbbet kihozni - nyilatkozta Sisa.

A bajnoki éllovas Videoton az idén szeretne duplázni, azaz története első bajnoki címe mellé megszerezni a második kupagyőzelmet is.

Telefonon értük utol Gosztonyi Andrást, a Videoton játékosát aki kérdésünkre azt mondta, mindkét oldalon vannak olyanok, akik el tudják dönteni a mérkőzést. Lehet, hogy sok gól lesz, de bízom benne, hogy a Fehérvának, nem a Kaposvárnak. A játék képe határozza meg, melyik csapatnak van angyobb sansza döntőbe jutni.

A kaposvári együttes összeállítása várhatóan több helyen változik majd a hétvégihez képest, és nagy kérdés, hogy a Videoton milyen erősségű tizeneggyel lép pályára. A találkozó szerdán 17 órakor kezdődik Székesfehérváron. A mérkőzésről online közvetítésben számolunk be a kapos.hu internetes portálon.  

Címkék: gosztonyi, sisa, magyar kupa, videoton, rákóczi, sport