A Kaposvári Sportiskola úszója májusban a nemzetközi mezőnyben is bizonyíthat.

Pataki Fanni 2011-ben is folytatta a korábban megkezdett sikersorozatot. A Kaposvári Sportiskola úszója a rövidpályás vidékbajnokság aranyérmei mellett a diákolimpián is a csúcsra ért.

- Nagyon jó érzés sorozatban harmadszor megnyerni a diákolimpiát 100 gyorson, 2007-ben nyertem már aranyérmet 50 pillangón. Jó teljesítmény. Ebben az évben betegségből, erő nélkül mentem oda, ehhez képest ifi EB-szintet úsztam első éves felnőttként, ami nagyon jó - mondja Pataki Fanni.

A korosztályos válogatott sportolónő továbbra is sokat dolgozik a sikerekért, és a fővárosban is figyelemmel kísérik a pályafutását.

- Lineárisan fejlődik, nagyon örülünk neki. Most kezdtük a legjobban a felkészülést, már a felkészülési versenyeken is jobb időket úszott a korábbinál, és taktikában, technikában is sokat lépett előre és a versenyrutinban is - közölte ifj. Kovács László, vezetőedző. - Azt gondolom, előtérbe került Fanni. A Budapest-bajnokságon szerzett két érme után Kiss László szövetségi kapitány is gratulált a teljesítményéhez. Reméljük, előbb-utóbb fel fog kapaszkodni a magyar női úszósport élmezőnyébe.  

Pataki Fanni májusban az ifjúsági világjátékokon szerepel majd, így ismét bizonyíthat a nemzetközi mezőnyben is.

Címkék: ifj. Kovács László, Kaposvári Sportiskola, Pataki Fanni, diákolimpia, úszás