A kiesőzónából menekülő Kecskemét már az 5. percben megszerezte a vezetést. Foxi indította Litsingit, akit a tizenhatoson belül szabálytalanul állított meg Korhut. A játékvezető tizenegyest ítélt, Bori Gábor pedig magabiztosan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. 1-0.
A 15. percben, Foxi és Litsingi szép összjátékát követően Litsingi 7 méterről a kapusba lőtte a labdát. A 17. percben növelte előnyét a jól pörgő hazai csapat. Kaposvári szöglet után Foxi indult meg, majd egy csel után Litsingihez továbbított, aki Tökölit választotta. A rutinos csatár három méterről a kapuba gurított. 2-0.
Ezután újabb gyors hazai támadást láthatott a közönség: Bori lövését Kovács tenyerelte ki, az érkező Tököli pedig mellé durrantott. Néhány percnyi üresjáratot követően Cukic lövése után védett Kovács kapus. A 35. percben Balázs Benjámin szép csel után az oldalhálóba lőtt, öt perccel később Hegedűs eresztett meg nagy lövést jó 25 méterről, a kapu jobb alsó sarkába tartó labdát a kapus szögletre tenyerelte.

A Rákóczi nem kezdte jól a második félidőt: negyven másodperc elteltével a Kecskemét megszerezte harmadik gólját... Egy felívelt labdát röviden fejeltek vissza a védők, érkezett Litsingi, aki kapésból tíz méterről nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba. 3-0.
A folytatásban három szögletet is rúghatott egymás után a Kaposvár, de egyikből sem alakult ki veszélyes helyzet. Az 56. percben Pavlovic próbálta beívelni a labdát az üresen maradt kapuba, de időben visszaért a hazai hálóőr, és mentett. Hat perccel később Foxi pőróbálkozott 30 méterről, de nem találta el a kaput.
A 60. percben Peric volt a főszereplő: a szerb támadó 11 méteres lövését Ribánszki kapus bravúrral védte, majd az ismétlést is megfogta, a harmadik próbálkozást pedig Alempievic hatástalanította... A kaposvári szöglet után Peric 7 méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt. 3-1.
Nem sokáig tartott a (gól)örömünk: a Kecskemét negyedszer is bevette a kaposváriak hálóját... A középkezdés után Litsingi iramodott meg a jobb oldalon, az alapvonalnál középre gurított, Vujovics elvétette a labdát, ami így Foxihoz került, aki 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 4-1.
A 73. percben Balázs B. végzett el szabadrúgást csaknem 30 méterre a hazai kaputól: a jól eltalált lövés után a kapus a mezőnybe öklözte a labdát. A 75. percben Foxi tesztelte Kovács kapus képességeit: a 27 méteres lövést a léc alól tolta szögletre a Rákóczi hálóőre.
A pontszerzés ezúttal elmaradt, a fiúk szerdán 18 órától, hazai pályán, a Ferencváros ellen folytatják tavaszi szereplésüket.


KTE-Ereco – Kaposvári Rákóczi FC 4-1 (2-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2000 néző. V.: Németh Á.
KTE-Ereco: Ribánszki – Alempievic, Radanovic, Balogh, Mohl – Ebala, Cukic (Gyagya, 77.) – Bori (Bertus, 64.), Litsingi, Foxi – Tököli (Vujovic, 46.). Vezetőedző: Tomislav Sivic.
Kaposvári Rákóczi FC: Kovács – Okuka, Zsók, Grúz, Korhut – Máté (Pedro, 36.), Hegedűs – Pavlovic, Oláh (Farkas Z., 46.), Balázs B. – Peric (Szepessy, 89.) Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Bori (5., 11-esből), Tököli (17.), Litsingi (46.), Foxi (65.), illetve Peric (63.).
Sárga lap: Bori (30.), Balogh B. (60.), Ebala (84.), illetve Korhut (5.), Máté (11.)
Monicomp Liga Tabella
1. Videoton FC              53 pont
2. Paksi FC                   40 pont
3. Kaposvári Rákóczi      39 pont
4. Ferencvárosi TC         38 pont
5. ZTE FC                      37 pont
6. DVSC-TEVA                34 pont
7. Győri ETO                  33 pont
8. Vasas-Híd                 32 pont
9. Lombard Pápa FC       31 pont
10. Újpest FC                 30 pont
11. Szombathelyi Haladás     30 pont
12. Budapest Honvéd         30 pont
13. Kecskeméti TE-Ereco     27 pont
14. BFC Siófok             26 pont
15. MTK Budapest         24 pont
16. Szolnoki MÁV        17 pont

Címkék: kecskemét, vereség, magyar kupa, rákóczi, kaposvár, sport