Csaknem 140-en melegítettek a tavaszi futásra a kaposvári jégcsarnok előtt. A legedzettebbek 28 km-t teljesíthettek, de 14 és 7 km-en is lehetett indulni.


Zöldpont Életmódklub szervezője, Kaposvár Fodor Péter szerint a futópróba nehéz. Olimpiai futótávok, 7, 14, 28 km, ez sok egy átlagos embernek, nagyon megerőltető, még a 7 km is. Ehhez mérten talán százan leszünk, az idő is hűvöske, lehet, hogy ez is visszatartja a futókat. A profik eljöttek Pécsről, Bajáról, tehát a környékbeli megyékből is itt vannak, az iskolák kevesebben képviseltetik magukat -tette hozzá az elnök.


A legtöbben a kaposfüredi Benedek Elek Tagiskolából és a református iskolából érkeztek, de a katolikus gimnázium tanulói is szép számmal képviseltették magukat.
Horváth Mária a 14 km-es távot választotta és készült sokat, hogy edzett legyen, mert elég hosszú a táv. Bizony nagyon oda kell figyelni, hogy az utolsó kilométereken is maradjon erő -mondja.


Magyar Bálint szerint leginkább arra kell figyelni, hogy a dombos terepen lassítson és megpróbáljon az erővel spórolni. A lejtős és sík terepen próbálja behozni az így kiesett időveszteséget, és így gyorsabban teljesíteni a távot.


A mezőny a Deseda felé indult. A kerékpárút végén volt az első fordító. Itt frissíthettek a futók.
Akik a 7 km-es távot választották, innen visszafordultak, a többiek tovább futottak a toponári szőlőhegyig. A zöldtusa versenysorozat harmadik próbája május 21-én, a zselici kerékpártúra lesz.

Címkék: Zöld, versenysorozat, tusa, kihívás, futás, sport