A közel három hetes szünetet követően pályára lépő salgótarjáni csapat némi kezdeti bizonytalankodás után hamar magához ragadta az irányítást és a Kocsis-Koma páros eredményes játékával a nyitó negyed derekára hétpontos vezetésre tett szert. A kaposváriaknak ugyan 20-20-nál még sikerült utolérniük ellenfelüket, ám a házigazdák kisszünet után bemutatott 11-0-s futására már nem volt válaszuk a félidő végén egy szerencsétlen ütközést következtében a jól játszó Soóst is elveszítő látogatóknak (45-33).
A második játékrészben az SKSE a nagy kedvvel és felettébb hatékonyan játszó Koma Dániel (41 IBM-pont), valamint a tripla dupláról ismét hajszál híján lemaradó Rodgers (8 pont, 12 lepattanó 10 gólpassz, 6 labdaszerzés) vezetésével biztosan őrizte 10-12 pontos előnyét, igaz Kutasi, vagy Kováts Róbert egy-egy villanásának köszönhetően ettől jobban sokáig nem tudtak meglépni a piros-feketék. A hajrá kezdetére kialakuló tizenhét pontos különbség mindazonáltal salgótarjáni szempontból már igazán nyugodt befejezést ígért, s bár Kiss Károlyék a finisben azért picikét még ráijesztettek lelkes szurkolóikra, a 2-11-es záró etap dacára végül magabiztosnak mondható hazai siker született.

Kovács Nándor, a Salgótarján edzője: Ha nehezen is, de sikerült megnyernünk ezt a számunkra létfontosságú találkozót a nagyon rokonszenves kaposváriak ellen. Nagyon sajnálom Soós Gábor sérülését és minél előbbi gyógyulást kívánok neki.
Fekete Ádám, a Kaposvár edzője: Csak gratulálni tudok a csapatomnak, mert Soós Gábor első félidei sérülése ellenére is jól helytálltunk, és tíz ponton belül maradtunk

KONECRANES-Salgótarján – Kaposvári KK 87–79 (24–20, 21–13, 21–22, 21–24)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 400 néző,
V.: Győrffy, Bognár T., Jakab L.
Salgótarján: RODGERS 8, Sebők 9/6, KOCSIS 18/15, KOMA 31, Ukeagu 7. Csere: Kiss K. 6/6.
Kaposvár: Kutasi 15/12, Medve 13/3, Soós 10/6, KOVÁTS R. 11, FÜLÖP 13. Csere: Kovács S. 6/6, BÍRÓ 9, Mihalics 2, Szőnyi.

Címkék: salgótarján, magyar bajnokság, kosár, kaposvár, sport