Megtelt a kaposvári fürdő 50 méteres medencéje. Hagyományteremtő szándékkal hívták életre az 1.MCM-Diamant Kupát.

- A mi kapcsolatunk a búvárúszással már nagyon régi, 8-10 éve már, hogy elkezdtük támogatni a búvárúszást, mert úgy érezzük, hogy nagyszerű eredményeket produkál, akár gyermek, akár felnőtt szakosztályban ez a sportág - magyarázza Horváth Éva, az 1.MCM-Diamant tulajdonosa. - Nagyszerű embereket ismertünk meg mind a vezetők, mind a sportolók között, nem beszélve arról, hogy 2006-ban elkísérhettük a csapatot a világbajnokságra. Meghatározó élmény volt ott szurkolni a csapatnak Sanghajban, jó eredményeket értek el ott is, hogy mi már nem tudunk elszakadni a búvárúszástól.

A békától a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát. A fiataloknak több versenyszámot rendeztek, hiszen elsősorban az utánpótlás korúakra épült a viadal.

- Több mint 150 versenyző 10 csapata, indulásnak nagyon jó, hogy ennyien összejöttek, többen nagyon nem is férnek be az uszodába, elégedett vagyok a létszámmal, eredményekkel, épp az elősző számban úsztak egy ifjúsági országos csúcsot, ami emeli a verseny rangját is - hangsúlyozta Kovács László mesteredző.

Az Adorján ifjúsági korú tehetsége, Varga Krisztina pedig egyéni csúcsokat döntögetett. Fazekas András három aranyérmével a legeredményesebb fiú lett, a hölgyek között pedig Kovács Zsófia szerepelt a legjobban: három első és egy harmadik helyezést szerzett. Az adorjánosok halmozták az érmeket: az egyéni számokban 22 arany, 32 ezüst és 42 bronz, míg a váltószámokban 5 arany, 5 ezüst és 4 bronzérmet gyűjtöttek. A Kaposvári Cápák uszonyos gyorsúszásban voltak érdekeltek és Ifj. Kovács László tanítványai két ezüst, valamint két bronzéremmel gazdagodtak.

Címkék: Ifj. Kovács László, 1.MCM-Diamant, búvárúszás, Kovács László, Adorján, sport