Nem túl jó előjelekkel kezdte a Kaposvári Vízilabda Klub a rájátszás legfontosabb mérkőzését. Az egyik center Prikidánovicsra eltiltás miatt még mindig nem számíthatott a mester, míg a másik center, Maár Róbert egész héten betegséggel küzdött. Az első játékrészt 5-4-re hozta a vendég Ybl, a második etapban pedig mindkét együttes 3-3 találatig jutott. A félidőben így egy góllal vezettek a fővárosiak, akiknek a folytatásban szinte minden sikerült, a fehér sapkában játszó hazaiak egyszerűen nem találták az ellenszert, a harmadik negyedben mindössze egy gólt jegyeztek, míg az ellenfél háromszor is betalált a serdülő korú kapus, Andrássy hálójába. A záró játékrészben nagyon hajtottak a somogyiak, de sajnos ez most kevés volt a győzelemhez. A KVK 17-13-ra elvesztette a derbit, és ezzel oda a tavaszi veretlensége.

Várható volt, előbb-utóbb minden jó sorozat megszakad, sajnálom, hogy ez pont most a tavaszi szezon végén, ez lett volna az utolsó mérkőzésünk, amit kellett volna nyernünk, nem sikerült, ennek több összetevője van, részletesen nem mennék bele, de megvoltak a problémáink a héten, mondta a Kaposvári VK játékos-edzője, Berecki Miklós.

A Kaposvár játékos Bognár Márton szerint: elfáradtunk tény, sok volt egyhuzamban az 5-6 meccs, mindegyiket meg tudtuk nyerni, most nem sikerült, elfáradtunk fejben, testben és az Ybl olyan kaliberű csapat mint mi, kondiban jobban bírták, egyik legedzettebb csapat, jobbak voltak most.

A fiúk azt ígérik: mindenképp összeszedik magukat. Most egy kis pihenő következik, a kaposváriak legközelebb május 7-én, az Eger otthonában szállnak vízbe és mindenképpen nyerni szeretnének

Címkék: ybl, polo, vizilabda, bajnokság, kaposvár, sport