Tavaly szeptemberben, Kaposváron rendezték meg a serdülők ökölvívó országos bajnokságát. A nagy sikerű rendezvényen 48 klub 128 versenyzője vett részt. A Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség ezután újabb nagy viadal rendezésére pályázott sikerrel: a városi sportcsarnok ad otthont az Utánpótlás Olimpiának.

Mi úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk visszaállítani a megye hírnevét ebben a sportágban. Az ifik és a serdülők mezőnyében erősek vagyunk, és a legnagyobb versenyt szerettük volna idehozni, így esett a választásunk az olimpiai utánpótlásra -  mondta ifj. Süllős Gyula a megyei ökölvívószövetség elnöke.

A tavalyi serdülő ob-n a Ring SC Kaposvár négy arany- és egy bronzérmet szerzett, és ezzel kiérdemelte a legeredményesebb csapat címet. Vajmi Csaba tanítványai most is jó esélyekkel készülnek.

A Ring SC Kaposvár, Vajmi Csaba vezetőedzője szerint: bizakodó vagyok, bár a tavalyit megismételni nem valószínű, hogy sikerülhet. Minden versenyzőm korosztályt váltott, első évesek, fiatalok, nem olyan rutinosak, de a négy válogatott versenyzőmet a döntőbe várom, a két serdülőmtől pedig bajnoki címet várok.

A balatonlelleiek ugyancsak várják már a kezdést.

A Balatonlellei csapat edzője Farkas József azt monjda: öt versenyzővel szeretnénk részt venni a versenyen, ennyi hadra fogható versenyzőnk van most. Én mindenképpen két érmet várnék, és azt sem titkolom, hogy a két éremesélyes egyikét a döntőben szeretném látni.

A program április 20-án, szerdán, 15 órakor indul a selejtezőkkel, másnap délután a negyeddöntők, pénteken - szintén délután háromtól - az elődöntők következnek. A döntőket szombaton 9 órától vívják, a belépés ingyenes.

Címkék: ring, ökölvívás, box, somogy, kaposvár, sport