Minden bizonnyal a szívükbe zárták Hódmezővásárhelyet a Kaposvári Sportiskola úszói. Csupán heten vágtak neki a rangos viadalnak, mégis 23 érmet hoztak haza az ifjúsági és felnőtt vidékbajnokságról, ebből 4 volt arany. Pataki Fanni a felnőttek között is letette névjegyét, sőt a vidék legeredményesebb női versenyzője lett.

A Kaposvári Sportiskola versenyzője, Pataki Fanni azt mondja: nagyon jól teljesített, hiszen ez már 3. hétvégém egyhuzamban, hogy versenyez, minden számban egyéni csúcsot tudott úszni, főleg a 100 gyorsot emelte ki, hiszen 3 tizedre van a 17 évesek korosztályos országos csúcsától, 55,79-et úszott. Szerinte ez nagyon jó eredmény.

Ez a májusi máltai junior világkupa előtt mindenképp biztató. Fanni a rangos viadalon 50, 100 és 200 gyorson, valamint két váltószámban is rajthoz áll és már a felnőtt magyar bajnokságra is készül. A fiúk is remek formát időzítettek a hódmezővásárhelyi viadalon. A 4x200-as gyorsváltó vidékbajnoki címet nyert.

Ledniczky Patrik azt mondja: készültek  és meg is lepődtek, mert nagyon jó időt úsztak, ezzel sikerült megszerezni az első helyet, sikerült 8 percen belül úszni váltóban, úgyhogy ez szerinte jó teljesítmény volt.

Patrik még három második és három harmadik helyet is bezsebelt.

Dudás Dániel is elégedett. Szerinte nagyon jól sikerült, mindhárom váltóban dobogóra tudtunk állni, egy arany, egy ezüst és egy bronz is lett, egyéni számaiban sikerült szereznie egy aranyat, öt ezüstöt és egy bronzot.

A fiatalok jól bírták az iramot, a háromnapos megmérettetésen minden napra jutott érem.

A Kaposvári Sportiskolából, Sajgó Larion azt mondja: nagyszerű érzés, mert igaz, hogy vidékbajnokok lettek, de most az volt a céljukk, hogy 8 perc alá kerüljenek és megfeleljenek az edzőjüknek. Aki szintén azt mondta, hogy nem érdekli, hogy hányadikak lesznek, csak csinálják meg és hogy aranyérmesek lettek, ez nagyon jó érzés volt, örülnek, hogy sikerült.

A kaposváriak rengeteget készültek az év első rangosabb versenyére.

Balogh Soma szerint az ő edzésmunkája kicsit más volt mint a többieké. Rengeteget betegeskedett, nem is volt biztos, hogy el tud menni a vidékbajnokságra, az edzőjével a bajnokság előtt 3 héttel beszélték meg, hogy a váltó kedvéért megpróbál mindent megtenni, amit lehet és ennek megfelelően szerkesztették meg az edzésprogramot.

És, hogy mennyire megérte, az eredmények bizonyítják. A fiúk egyébként már több mint tíz éve együtt úsznak és a remények szerint még sokáig együtt maradhat a sikercsapat. Az ifjúsági országos bajnokságon is szeretnének bizonyítani.

 

Címkék: Hódmezővásárhely, érem, fiatalok, úszás, Kaposvár, sport