Nem bízott semmit a véletlenre a bajnoki címvédő, ugyanis legerősebb összeállításával vágott neki a márciusról elhalasztott találkozónak. Jól kezdett a piros mezes Csurgó: a 7. percben két góllal vezetett, és a folytatásban is mindent megtett azért, hogy megizzassza nagynevű ellenfelét. Egy gólnál többel egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, így a szünetben 17-17 volt az eredmény.

A második félidő elején a somogyiak még mindig tartották a lépést a Veszprémmel, de tíz perc elteltével, Vujin vezérletével elhúztak a vendégek. Mocsai Lajos együttese megnyugtató előnyt szerzett, és végül 38-32-es győzelmet aratott. A lefújás után kijárt az ezer néző tapsa a csurgói fiúknak, akik feltűnően sok gólt dobtak a sztárcsapatnak.

A csurgói KK vezetőedzője, Bakó Botond szerint igazából az döntött, mennyi energiát mozgósítottak a védelemben, hova értek oda, és ha vesztes helyzetben is voltak látszott, hogy még oda tudnak érni, és szereztek labdákat. Ez a fontos, eksztázisban kell játszani – tette hozzá az edző.

A veszprémi MKB vezetőedzője, Mocsai Lajos úgy gondolja, hogy a csapat a hosszú sorozat és a BL-meccsek után eléggé kilúgozott állapotban volt. A mostani mérkőzésre a hazaiak motiváltan, felkészülten érkeztek. A második félidőben jobban odafigyeltek az összjátékra

A Csurgó a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, és a rájátszásban az 5-8. helyekért küzdhet majd.

 

Címkék: meccs, Mocsai, Veszprém, csurgó, kézilabda, sport