Ahogy már megszokhattuk: rengetegen neveztek a mezei futó diákolimpia Somogy megyei döntőjére. A versenyen a középiskolások és az általános iskolás korosztályok is összemérhették egymással a gyorsaságukat. Hideg Regina ebben a tanévben is a dobogó tetejére állhatott.

A kapsovári Noszlopy iskola tanulója Hideg Regina azt mondta Most már három kör volt, egy kör 900 méter, majdnem 3 kilométer volt. A talaj más volt, mint a pályán, ezért mezei. Változatos volt, meg kellett küzdeni vele, de szerintem jó volt. A mezei futás már régóta népszerű a somogyi iskolások körében. A viadalt korábban a Cseri parkban rendezték meg, most már az Arany úti sportcentrum a helyszín. Ide szívesebben jönnek a gyerekek sportolni, felkészültségtől függően, különböző célokkal.

Az kaposvári egészségügyi szakközépiskola tanulója Máté Melinda úgy nyilatkozott: az első háromban bent legyünk, a csapatunk jó legyen. Végül is a részvétel volt a fontos, nem az, hogy nyerjünk.

A szervezők öt korcsoportban, egyéniben és csapatban hirdettek győztest. Barcsra, Siófokra, Balatonszemesre, Marcaliba, Kaposvárra, Homokszentgyörgyre, Kéthelyre és Fonyódra is került első helyezés.

Címkék: szaladgálás, kocogás, tájfutás, somogy, kaposvár, sport