Már a Kecskemét ellen készülnek a kaposvári röplabdázók. A Fino legénysége a Csepel és a Kazincbarcika elleni győzelmekkel jutott el a döntőig, ahol az elmúlt négy évhez hasonlóan a hírös város csapata vár rá.

A Fino Kaposvár vezetőedzője Kántor Sándor azt mondta, szeretné ugyanazt folytatni, amit elkezdett, vagyis nem arról van szó, hogy kezdeni fogok és játszani. Van egy elképzelésünk, hogy kikből áll a kezdőhatosunk, és fel szeretnénk készíteni őket rendesen, mert a Kecskemét is csinál nagyon szép dolgokat.

A Kecskemét egyszer már legyőzte a somogyiakat ebben a szezonban, és a többi találkozón is okozott kellemetlen perceket a fiúknak.

Kántor még hozzátette: ő mellettük szól, hogy a rossz labdákat rutinosabb játékosként jobban meg tudják oldani. Az a célunk, hogy már az első támadásokat sikerrel befejezzük, mert az ő játékukra jellemző, hogy többször is átteszik a labdát és nem hibázzák el. Fontos, hogy ne őröljük fel magunkat ebben, és akkor talán több ponttal is el tudunk lépni tőlük a szettekben.

A nagy rivális a papírforma alapján főleg hazai pályán lehet veszélyes a Fino csapatára.

Otthon harcosabban játszunk, szett-nyerési esélyek is vannak. Mindkét csapat gyengébb, mint tavaly. Mindkét csapat erősített, de a Kaposvár jobban: mi a saját utánpótlásunkból erősített, a Kaposvár meg tőlünk… - mondta a kecskeméti Kalo-Méh vezetőedzője Karagics Mátyás.

A döntő első mérkőzését pénteken este negyed 8-tól játsszák a városi sportcsarnokban. A kaposváriak 13. magyar bajnoki címük megszerzésére készülnek.

Címkék: magyar bajnokság, Fino, Kecskemét, röplabda, Kaposvár, sport