A Rákóczi stadion játéktere a nyolcvanas években a legjobb hazai pályák közé tartozott, aztán a kilencvenes évekre elhasználódott, anyagi okokból a gondozása nem volt megfelelő, így 2002-re az új stadion új gyepet is kapott. A most használt pálya talaja telepített fű, nem ősgyep, így a kezelése, karbantartása, gondozása is speciális munkát igényel. Hogy dús és zöld legyen a pálya talaja, ahhoz nemcsak öntözni kell, hanem tápanyaggal ellátni, és gépekkel gondozni.

Rákóczi pálya karbantartás

- Elvégeztük a szokásos tavaszi karbantartást, először homokszórás volt, majd pedig acéltüskékkel meglazították a talajt, ezáltal át tud folyni rajta az esővíz, és lazább lesz, ezt a munkafolyamatot minden idényben elvégezzük - sorolta a teendőket Köves Roland, létesítményvezető.

Évente kétszer ajánlott ez a fajta karbantartás, persze ez anyagi kérdés is, hiszen nem olcsó a beavatkozás. Az eredmény viszont garantált.

- Sűrűbb lesz a fű, jobb lesz a minősége, a munkafolyamat lényege, hogy erősebb lesz a gyökérzet, gyorsabban tud nőni, zöldellni - avatott be a titkokba Vörös Lajos karbantartó.

Az időjárási körülmények nagy kárt tudnak tenni a játéktérben, de minőségi gondozás esetén ezek a környezeti hatások ellensúlyozhatók.

Címkék: Rákóczi Fc, gyep, stadion, karbantartás, labdarúgás, sport