A somogyiak újoncként szereztek bronzérmet, így az ősszel akár a nemzetközi porondon is bizonyíthatnak majd. Az együttes azonban biztosan nem marad együtt, Kozma Károly már igent mondott a zalaegerszegiek hívására.

Volt miről beszélni az év sikercsapatának háza táján. A kaposvári tekézők újoncként meneteltek egészen a bronzéremig a legmagasabb osztályban.

- Tulajdonképpen évekkel korábban elkezdtük építeni ezt a csapatot. Tudatosan hoztunk NB III-as csapatokból fiatal, tehetséges játékosokat, akik még nem értek be, és fejlődő képesek - magyarázta Schleining Endre, a Közutasok Kaposvári TK szakmai vezetője.

A fiúk a Szuper Ligában sem ijedtek meg, és a lendület a dobogóig repítette őket.

- Sok olyan meccset tudtunk hozni, amit nem vártunk még magunktól sem. A végén a hazai pálya nekünk kedvezett, megvertük a BKV-t a négy közé jutásért, a végén pedig a Szolnokot is sikerült legyőzni: a 6:2-es vereség után nagyot fogadkoztunk, hogy meglehet a bronz, nem játszhatunk még egyszer olyan rosszul, mint amikor kikaptunk tőlük 8-0-ra… - tette hozzá Kozma Károly, a csapat tagja.

A Szolnok elleni hazai diadal végül bronzérmet ért, ami minden várakozást túlszárnyalt. A csapat sporttörténelmet írt, és ez az eredmény valószínűleg megismételhetetlen lesz a klub életében.

- Én úgy gondolom, hogy ilyen kiugró sikerre nem lesz lehetőségünk - véli a szakmai vezető. - Nem azért, mert egy játékos távozik és jó az utánpótlásunk, de tudomásul kell venni, hogy a szerencse is mellettünk volt, nagyon akartunk, és nem jöhet mindig minden össze. Ha ez a csapat az 5-6-7. helyen lesz majd, az sem lesz probléma.

A Közutasok egyik alapembere, Kozma Károly az ország legjobb csapatában, Zalaegerszegen gurít tovább.

- Nagyon rossz szájízzel megyek el, mert szeretek mindenkit - mondta Kozma. - Szeretem ezt a csapatot, vártam az edzéseket. Sírtam is, mit döntsek, végül is eldöntöttem, hogy jó döntés vagy nem, majd elválik.

A kaposváriak továbbra is építhetnek az utánpótlásra: a fiatalok ugyancsak dobogón zárták az emlékezetes pontvadászatot.

Címkék: Kozma Károly, Közutasok TK, Schleining Endre, Szuper Liga, Teke, sport