Vadócz Attila első veterán országos bajnokságán rögtön két első helyezést szerzett.

Az elmúlt években egyre több sikert értek el a kaposvári veteránbirkózók. Bubori Antal nem csak a magyar, hanem a nemzetközi élmezőnyben is megállta a helyét. Az idei magyar bajnokságon aztán sikerült újabb dicsőséget szerezni a városnak: nyolc érem jutott a somogyiaknak. Kötött- és szabadfogásban Bubori Antal egy arany- és egy ezüstérmet szerzett, az újonc Vadócz Attila pedig kétszer is a dobogó tetejére állhatott.

- A munka két részből tevődik össze. Én birkóztam nyolc éves koromtól körülbelül húsz éves koromig, de ez véget ért mintegy huszonöt éve. A fiam kezdett el birkózni és én is lejártam vele, a felkészülésemben tíz hónap munka van – mondja Vadócz Attila magyar bajnok.

A tisztességes, szorgalmas felkészülés meghozta az eredményt, és a kaposvári sportember, később akár a nemzetközi mezőnyben is megmutatná magát.

- A sok munka, edzés, hobbi marad, sok az edzés, jó a társaság. Idén Lengyelországban lesz a világbajnokság, ezt még nem tudjuk. De jövőre Budapesten lesz a vb, és ha tartani tudom ezt a szintet, ott mindenképpen érdemes lenne elindulni – tette hozzá.

Az edzéseken kiderül: a veterán korosztály tagjai a fiatalok példaképei Kaposváron.

- Nagyon hasznos, hogy ők itt vannak, mert akik még nem kiforrott versenyzők, azokat legyőzik a veteránok. Ez szükséges része a szakosztálynak, kiváló edzőpartnerek- magyarázta Takács László vezetőedző.

A miskolci veterán ob-n Wertenbach Gábor egy második és egy harmadik, Kajtán László egy második és egy negyedik, Takács László egy harmadik, Horváth Gábor pedig két ötödik helyezést szerzett.

Címkék: nehézatlétika, Vadócz Attila, Takács László, birkózás, sport