A Táncsics Gimnázium nyerte a második ízben kiírt Kapospont Kupát.

A Sportpálya 2004 Egyesület tavaly rendezte meg először a középiskolák számára kiírt Kapospont kupát, a fiú kispályás szabadtéri labdarúgó bajnokságot. Idén már 10 középiskola indult harcba, és a két ötös csoportból az első kettő jutott az elődöntőbe. A helyosztókon aztán a Táncsics a Gépészt, a Kereskedelmi pedig az Építőiparit győzte le, így jöhetett a bronzmeccs és a döntő. A dobogó harmadik fokára az Építőipari állhatott fel, miután 4-2-re megverte a 2-0-ra vezető Gépészt, a fináléban pedig a Táncsics diadalmaskodott 4-1 arányban a tavalyi győztes Kereskedelmi fölött. Fontos megjegyezni, hogy a tornán amatőr sportolók szerepelhettek, NB –s igazolt játékosok nem, így adódott, hogy már a csoportmeccsek alkalmával nagyon szoros találkozók zajlottak. A dobogósok közül mindenki elégedett volt.

A dobogón végeztünk, ez nem rossz eredmény, persze, mindig nyerni akar, aki pályára lép, de ez nem volt rossz teljesítmény - fogalmazott Major Gábor az építőipari iskola testnevelő-edzője.

A Kereskedelmi tavaly megnyerte a sorozatot, ezúttal is a döntőig jutott, bár a mostani találkozón a Táncsics jobbnak bizonyult nála. A sok helyzetet kidolgozó csapat időnként az őrületbe kergette edzőjét. Ettől függetlenül összességében jól szerepeltek.

A Kapos Kupán csak harmadikok tudtunk lenni, most előreléptünk, itt szerencsénk is volt, meg jól is játszott a csapat - értékelte teljesítményüket Kuti Sándor.

A Táncsics a tavalyi harmadik hely után idén előbbre lépett, ráadásul a 10 gólig jutó Varga Zoltán révén a gólkirályt és Vass Zoltánnal a kapuban a legjobb hálóőrt is ők adták.
Az egyéni teljesítmények jók voltak, és a csapat odatette magát. Nagyon jó hangulatban telt el ez a kupa, és ez okozta, hogy ilyen jó helyezést tudtunk elérni - mondta Vass Zoltán.

Kuti Sándor, a Kereskedelmi tanulója lett a torna legjobb játékosa, a szintén 10 gólig jutó labdarúgónak Molnár Anna, a házigazda Gyakorló iskola igazgatója ajánlott fel különdíjat. Az iskola műfüves pályája, valamint a minőségi öltözők igényes hátteret biztosítottak a szervezők munkájához.

Címkék: Kapospont kupa, kereskedelmi, Major Gábor, Sportpálya 2004 Egyesület, Táncsics, labdarúgás