A fővárosi Angyal Vasas elleni hazai rangadóval folytatta tavaszi hadjáratát a Kaposvári Vízilabda Klub. A fehér sapkában játszó hazaiaknak döcögősen ment az elején, ennek ellenére a fővárosiak nyomában voltak. A félidőben 7-7 állt az eredményjelzőn. A 3. negyedben aztán 3 perc után átvették a vezetést a vendégek, a kaposváriak még büntetőt is hibáztak, mégis a Vasas edzője mérgelődött.

Az utolsó játékrészben magára talált a hazai csapat, beindult a gólgyártás is. Rövidesen át is vették a vezetést. A rutinos játékos-edző, Bereczki Miklós kétszer is megvillant, amivel megnyugtató előnyt szereztek a somogyiak, akik még kétszer betaláltak a budapestiek hálójába. A kaposváriak végül 13:8 arányú győzelemnek örülhettek.

A Kaposvári Vízilabda Klub játékos-edzője, Bereczki Miklós szerint ez is nehéz volt, mint az összes eddigi mérkőzés. Megint az utolsó negyedben sikerült megverniük az ellenfelet. Hozzátette: nagyon örülnek az eredménynek, büszke  a fiúkra.

Bereczki 5, Berta 3, Bognár, Juhász-Szelei, Prikidánovics, Maár és Horváth pedig 1-1 gólt szerzett. A kapuban pedig Szabó Zsolt nyújtott remek teljesítményt, az utolsó negyedben gólt sem kapott.

A Kaposvári Vízilabda Klubtól, Szabó Zsolt azt mondja: teljes mértékben elégedett. A rájátszás elején eléggé nehézkes volt, de a meccsek során sikerült összeszedni magam és egyre kevesebb gólt kapni – tette hozzá.

A KVK tehát továbbra is hibátlan a felsőházi rájátszásban. Most valamelyest mégis vesztett: méghozzá Prikidánovics Nándort, akit még az első negyedben végleg cserével kiállítottak, így nem játszhat a következő három meccsen. Ez nagy veszteséget jelent a csapatnak, ám a fiúk így is az ötödik győzelemért hajtanak szombaton 11 órától a Cegléd ellen, ugyancsak hazai medencében.

Címkék: vizilabda, negyedik, győzelem, víz, sport