Szegeden szombaton délelőtt rendezték meg a futást, és a helyszínről kapott információink szerint 10 és 11 ezer közötti volt az indulók létszáma. A szervezők több rajtot is összehoztak egymás után, de még így is óriási volt a tumultus, és nem volt könnyű lebonyolítani a futófesztivált.

A még soha nem látott indulói létszám miatt több változást is  bevezettek a szervezők Kaposváron. A kaposvári versenyen még a rajt előtt kiderült: a Vivicitta városvédő futás főszponzora ajándékot hozott a városnak: az augusztusi kamarazenei fesztivált 2 millió forinttal támogatja. A jó hír után aztán eldördült a startpisztoly a polgármester kezében.

A második rajtnál melegített a nagy futópárbaj kaposvári csapatkapitánya, Gundy Richárd és a hatszoros világbajnok aerobikos, Katus Attila. Ennyien még sosem voltak egyszerre a Fő utcán. Bölcsődés gyerekek, tűzoltók kocogtak együtt. Minden korosztály képviseltette magát.

A rajt a Fő utca Széchenyi tér felőli részén volt. A mezőny a Virág utca felé indult  el, a befutó pedig a megszokott helyszínen, a Kossuth téren volt. A táv 3,2 kilométer.

A Nagy Futópárbaj végeredménye: Szeged: 10.122, Kaposvár: 13.208.

Kaposvár lett a vidék "futófővárosa"!

 



Ha ön is futott, és felismeri magát a felvételen, nyomja meg a TETSZIK-gombot a cikk alján.

Címkék: vivicitta, szabadidősport, szeged, futás, kaposvár