A megállapodás megszületett, a szerződést pedig ünnepélyes keretek között írta alá a Balaton-átúszás főrendezője és a Pek-Snack (sznek) Kft. ügyvezető igazgatója. A július 2-ai rendezvényt immár új néven rendezik meg a Balaton északi és déli partja között.
A Pek-Snack ügyvezető igazgatója Galántai Lajos a következőket mondta: Nem új a kapcsolatunk, kilencedik éve vagyunk támogatói a Balaton-átúszásnak, nem csak anyagiakban, hanem termékeinkkel is, a célba érkezők kalória pótlásra használhatták. Lejárt a szerződés a korábbi főszponzorral, és így nyílt lehetőség arra, hogy a névadó szponzori feladatot átvállaljuk.
A cégvezető hozzátette: a sport és az egészséges életmód népszerűsítése egyaránt fontos, és mindkét fél bízik a hosszú távú együttműködésben.  ű
A balatonátúszás főrendezője Szántó László:Ez annál is nagy lelkesedéssel fog el, mert egy somogyi cégről van szó. Mi is somogyiak vagyunk, itt élünk, és bizonyítottuk, hogy Somogy megyei cégekkel is lehet megyén túli nagy dolgokat is csinálni.
A világ egyik legismertebb szabadidős sportrendezvénye tavaly az időjárás viszontagságai miatt elmaradt, korábban azonban már 28 alkalommal megrendezték. Évről évre több ezer úszó érkezik a magyar tengerhez, hogy teljesítse az 5200 méteres távot. A tapasztalatok szerint a mezőny legnagyobb része amatőr. 2008-ban 9300-an tempóztak a vízben, és 27 országból érkeztek vállalkozó kedvű sportemberek. Idén július 2-án szeretnék megrendezni a Pek-Snack Balaton-átúszást.

Címkék: balatonátúszás, úszás, balaton, nyár, somogy, sport