A mezőny ezúttal a Fő utcáról, az Irányi Dániel utcai kereszteződéstől indul, és a megszokottól eltérően nem a Zárda utca, hanem a Virág utca felé indul el a tömeg a start után. Éppen ezért ajánlatos ezúttal az Ady Endre utca felől gyülekezni. Ami nem változik: a futók a Kossuth térre érkeznek be. A teljes táv 3,2 kilométer lesz. Az érdeklődés óriási, fiatalok és idősek, a családok és az iskolák, valamint a munkahelyi közösségek egyaránt nagyon készülnek a hétvégére. A hírek szerint egy 91 éves futója is lesz a városnak, vagyis úgy tűnik, eddig soha nem látott összefogás előzi meg a belvárosi futófesztivált. Kaposvár reális eséllyel pályázik a győzelemre: arra, hogy többen induljanak el a Vivicitta Futáson nálunk, mint Szegeden.

vivicitta4

A szervezőktől kapott tájékoztatás szerint csütörtökön estig már több mint nyolcezren neveztek, és még az esemény napján is lehet jelentkezni 13 órától 14 óra 45 percig a versenyközpontban. A nagy érdeklődésre jellemző, hogy pólókat már nem is tudnak osztani, mert a készlet egyelőre elfogyott, így mindenki csak pólójegyet kap, és később veheti át a becses ruhadarabot.
A Magyar Honvédség csaknem 300 fővel képviselteti magát, de ott lesznek majd a rajtnál a katasztrófa-védelem munkatársai, valamint a mentők, a rendőrök és a tűzoltók is. Sokan neveztek a kórházi dolgozók közül is. A bölcsődei gondnokság több mint nyolcvan embert mozgósított a Nagy Futópárbajra.

vivicitta5

Kaposvár polgármestere, Szita Károly úgy fogalmazott: újabb kihívás elé néz a város, és ha a város kihívás elé néz, akkor a polgármesternek ott a helye a többiek között, így ő is benevezett a Nagy Futópárbajra.

vivicitta3

Az idei Vivicitta Futás abban is más lesz, mint az eddigiek, hogy az összes kaposvári iskola jelezte részvételi szándékát. Négy oktatási intézmény, a Kodály, a Berzsenyi, a Lórántffy és az Eötvös legalább 800-800 indulóval vesz részt a futáson.
A futás újszerű, a megszokottaktól eltérő országos kampánya február elseje óta tart. A kaposvári kapitány, Gundy Richárd ráhangoló kutyás futást szervezett a belvárosban, majd barátaival jártak a Velencei-tónál és felfutottak a pécsi tévétoronyhoz is. Szegeden szombaton délelőtt rendezik a futást, így nemsokára kiderül, hogy mekkora indulói létszámot kell majd túlszárnyalnia Kaposvárnak. Tavaly októberben egyébként 4100 futó teljesítette a 3,2 kilométeres távot, az idén az sem elképzelhetetlen, hogy akár kétszer-háromszor ennyien várják majd a startot...
Hajrá, Kaposvár!

vivicitta2

vivicitta6

Címkék: vivicitta, előzzük, meg, Szeged, Kaposvár, sport