Alighogy végzett a munkával, máris az atlétikapályán folytatja napját Szita János. Jópár éve kezdett el futni reggelente, munka előtt. Azt vette észre: mindig vidámabban indul utána dolgozni.

Szita János: "Ez ment 2-3 évig, aztán jött egy munkahelyváltás, ami miatt abbamaradt és tavaly nyáron megismerkedtem katonákkal, akik az Okucani-Taszár emlékfutáson részt vettek és mondták, hogy nincs- e kedvem nekem is részt venni és erre elkezdtem felkészülni tudatosan, kaptam edzésterveket, heti 5 alkalommal keményen edzettem. " Azóta nincs olyan nap, hogy ne futna a kaposvári mentős. Lehet akár hó, vagy eső.

Valamint azt is mondta: Annyira megszerettem, olyan jó érzés volt, kellemes fáradtság futás után, szellemileg is felfrissültem, könnyebben ment a munka, leadtam pár kilót, javult az egészségem, lefutottam az Okcani-Taszár emlékfutást is, kihívásnak tekintettem közvetlenül utána részt vettem Siófokon a Balaton Félmaratonon, sikerült azt is lefutnom.

Idén nyáron három félmaraton és egy maratoni futó versenyen is szeretne részt venni. Azt mondja: az nem számít, mennyi idő alatt teljesíti, csak saját határait feszegeti. Persze példát is szeretne mutatni.

Szita szerint : Nagyon sok szív- és keringési megbetegedéssel találkozunk, elhízás szövődményeivel, cukorbetegséggel, ez is ösztönöz arra, hogy felhívjam az emberek figyelmét, hogy nagyon mozgásszegény az életmódunk, nagyon sok betegség megelőzhető a rendszeres mozgással, nem kell sokat mozogni, annyit mint én, csak heti 3x fél óra kocogás nagyon sokat számítana.

Szita János természetesen ott lesz a Vivicitta nagy futópárbaján is. Április 3-án vasárnap, 15 órától ő is Kaposvárért fog futni.

Címkék: szaladgálás, szabadidős sport, hobby, vivicitta, futás, kaposvár