Az alapszakasz utolsó mérkőzésén, telt ház előtt, jól kezdett a fekete mezes Siófok: az első öt perc után 3-3 volt az állás. A folytatásban aztán nagyot változott a helyzet: a vendégek szinte minden támadásukat góllal fejezték be, Pálinger Katalin pedig lehúzta a rolót a kapuja előtt. A somogyiak 17 percen keresztül nem tudták bevenni ellenfelük hálóját, így nem meglepő, hogy a szünetben már 14 gól volt a két csapat közti különbség.

A második játékrész ezek után formalitásnak tűnt, a vendégek ennek ellenére sem vettek vissza a tempóból. Nem változott a játék képe, a Győr BL-fordulatszámon pörgött, és fokozatosan növelte előnyét. A bajnoki címvédő végül kiütéses, 41:14 arányú győzelmet aratott. Tavaly csak három góllal nyert a Győr a Balaton partján, most pedig huszonhéttel, ami igazán elgondolkodtató...

Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője szerint minden mérkőzésnek megvan a maga feladata. Most az volt, hogy felrázzák magunkat a BL-vereség után.

Imre Vilmos, a siófokiak szakmai igazgatója viszont azt mondja: szorosabb mérkőzésre számított, legalább részeredményben. Úgy tűnt, a csapat elvesztette a hitét, ahogy öt góllal elment az ellenfél, melynek a kapusai is jó teljesítményt nyújtottak. Elsősorban ez a nagy arányú vereség oka.

A Rába-partiak már bejutottak az elődöntőbe a Bajnokok Ligájában, és a végső sikerre is esélyesek. Két nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk az Itxakoval. A spanyolok megerősödtek, BL-rutint szereztek, nehéz feladat lesz. A Siófok a csalódást keltő 10. helyen zárta az alapszakaszt, így a folytatásban a bennmaradásért küzd majd

 

Címkék: helytállás, kézilabda, elődöntő, alapszakasz, Siófok, sport