Négy nap, 196 kilométer, 900 induló. A 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton ismét sikert aratott: újra megmozgatta a futás szerelmeseit. A népes mezőny tagjai a télies-kora tavaszias időjárásban futották körbe a magyar tengert, összesen 42 településen haladtak át.
Máth István versenyigazgató azt mondja: a futók szeretik az extrém körülményeket. Akik lefutnak naponta egy maratonnál is többet, azok tudják, mi adja a savát-borsát az egésznek. Ez össze is kovácsolja őket.
A Balaton Szupermaratonok történetében először fordult elő, hogy külföldi futó győzött: egy litván vesrenyző bizonyult a legjobbnak. A nőknél Görög Veronika személyében új győztest avattak összetettben. A szervezők csapatban is eredményt hirdettek.
Dörgönye  Norbert, a Honvéd Arrabona színeiben örül a sikernek: negyedik alkalommal indultak már, mindig ugyanazzal az összetétellel, mindig dobogósok voltak. Most végre sikerült a dobogó legfelső fokára felállni.  
A mezőny legnagyobb részét ezúttal is az amatőrök alkották.
A résztvevők a 29 frissítő állomáson 900 liter folyadékot vettek magukhoz, és 2800 banánnal, valamint 500 naranccsal és 300 almával is erősítettek a befutóig.

Címkék: szupermaraton, mezőny, siker, győzelem, Balaton, sport