Mindkét együttes azonos céllal lépett pályára: a KKK és a Debrecen is a hosszú hetek óta tartó nyeretlenségi sorozatát szerette volna megszakítani. A fiúk emellett a bennmaradásért is harcolnak az előttünk álló hetekben, így hazai pályán duplán fontos volt a siker a somogyiaknak.
A két csapat rengeteg hibával kosárlabdázott az első percekben. Szép megoldásokat láthattunk mindkét oldalon, és a Kaposvár végig tartani tudta néhány pontos vezetését. A többször is feleslegesen szabálytalankodó Kaluha már a 18. percben kipontozódott, így még a félidő vége előtt elvesztette irányítóját a Debrecen. A folytatásban húsz pont fölé nőtt a két csapat közti különbség, ezután azonban érthetetlenül szétesett a hazaiak játéka. Ezt kihasználva a záró játékrész közepére, öt pontra zárkózott a Debrecen, de végül a KKK kivívta a 101:97 arányú győzelmet. Ezen az estén ez volt a legfontosabb, és legfeljebb ennek lehetett örülni.

A Kaposvári KK, vezetőedzője, Fekete Ádám azt mondja: bármennyire is szoros volt a végjáték, bízott benne, hogy újra megtalálják a ritmust, amit a cserék miatt vesztettek el a harmadik negyedben. Meg akarta adni a lehetőséget a fiataloknak, ami nem jól sült el. Ők öt perc alatt ledolgozták a hátrányukat. A végén nagyot harcoltak, és azért kijött, hogy jobb játékosokból áll a csapat. Az elmúlt hetekben nagyon nehéz volt motiválni a játékosokat, ami a pályán is meglátszik - tette hozzá az edző.  
A Factum Debrecen vezetőedzőke, Mika Turunen azt mondja: büszke csapatára, hogy visszaverekedték magunkat a hátrányos helyzetből.


A kaposváriak csapatkapitánya ezúttal nem csak a mérkőzést értékelte. Soós Gábor azt mondja: szerettek volna egy könnyedebb győzelmet aratni, hogy az utolsó három meccsnek jobb lelkülettel állhassunk neki. Hozzátette: nagyon nagy gondok vannak a csapat háza táján. A játékosok már nem nagyon tudnak tovább kitartani. A múlt héten már nehéz volt edzést tartani, a külföldiek edzettek, hol nem. Hétfőtől nem tudnak mást csinálni, nincs más lehetőség a kezükben, mint napi egy edzésre redukálni a tevékenységünket, amíg nem történik valami pozitív elmozdulás az ügyben. Monok Tibor elnök úr megtiltotta, hogy nyilatkozzanak a klub anyagi helyzetéről, de október óta a szerződése nem él a klub felé a tartozások miatt - mondja a kapitány.

A csapatkapitány hozzátette: mérkőzést nem akarnak kihagyni, de szeretnék, ha mielőbb rendeződne a helyzetük. A KKK a bajnoki program szerint szerdán Salgótarjánban lép pályára, szombaton pedig a Nyíregyházát fogadja.

Címkék: meccs, Debrecen, élő, mérkőzés, Kaposvár, kosárlabda, sport