Egy meghajlás az aikido alapítójának, egy pedig a négy danos mester, Czéh László tiszteletére. Ő vezeti a kaposvári edzőtábort, ahol most ötvenen gyakorolnak.

- Gyakran, több városban össze szoktunk jönni, több mester van, aki tart edzőtáborokat. Nagyon sok rutinos van, aki több mint tíz éve gyakorolja már - mondta Czéh László 4. danos mester.

A bemelegítés és a közös meditáció után légző gyakorlatokat végeztek az aikidosok. Aztán különböző aikido technikák következtek. Az edzés célja az volt, hogy a résztvevők fejlesszék az élethez való hozzáállásukat, mondta a mester.

Reggel gyerekektől volt népes a Kinizsi lakótelepi edzőcsarnok. Övvizsgát tettek a fiatalok.

- A gyermek vizsga sikeresen lezárult. Soha ilyen létszámú szerintem Kaposváron, de még az országban sem hiszem, hogy volt, mintegy 41 gyerek jelentkezett vizsgára. A gyerekek nagyon izgultak, lelkesek voltak, ami leküzdötte az izgalmat, mindenki sikeres vizsgát tett a szülők, nagyszülők legnagyobb örömére - mondta Kocsis Ferenc Vilmos az aikido szakosztály elnöke.

Kaposváron a Kodály és a Kisfaludy iskolában tartanak aikido foglalkozásokat szakkörök keretében. Ez a harcművészet többek között kitartásra, önfegyelemre, tiszteletre tanít már egészen 7 éves kortól.

Címkék: dan, Czéh, aikido, mester, László, sport