Hajtottak is rendesen a fiatalok ezen a tornán: a hat résztvevő együttes tagjai megmutatták, miért is szép ez a játék. A képeinken látható kaposvári rangadó a végletekig kiélezett csatát hozott: a Munkácsy és a Kaposplast Mágusok együttese az utolsó másodpercig harcolt a győzelemért. Végül a munkácsysok örülhettek az egy pontos sikernek.

- Nagyon sokat készültünk rá. Erős csapat a másik is, ők is sokat készültek ellenük. Nagyon erős volt a mezőny, nagyon elfáradtunk, és szerencsére mi voltunk az erősebbek - mondta Hárs Barbara.

A Mágusok leány együttese már korábban belemelegedett a játékba, és nem sok hiányzott a dupla diadalhoz.

- Az első meccset nagy bravúrral megnyertük, most sajnálatos módon egy ponttal kikaptunk, de úgy gondolom, nagyot hajtottunk - mondta Bázel Bianka.

A hatodik éve működő egyesületben egyre több kaposvári lány sportol. A Mágusok már több korosztályban is megmutatta magát, a gyermekek tavaly az országos döntőig jutottak. A fiatalok az idén is szeretnének bizonyítani.

- A serdülőben nem jutottunk tovább, gyerekben még van esélyünk, és a diákolimpián is bizonyítani fogunk - tette hozzá Bázel Bianka.

A lányok elmondták: nagy élmény volt nekik a városi sportcsarnokban pályára lépni. A Szijártó Miklós Kupát végül a Kasi Delfinek nyerte meg a Kaposplast Mágusok és a Gyakorlós Törpék előtt. A Guth Sándor Kupa győztese a Kapospast Mágusok lett a Munkácsy gimnáziumot és a Battai Villámok csapatát megelőzve.

Címkék: Kaposplast, Bázel Bianka, Mágusok, utánpótlás, kosárlabda, sport