Nemcsak egyenruhában, hanem judogiban is remekül teljesítenek a somogyi rendőrök. Az I. BRFK Kupán Gombár Noémi három ippon győzelemmel első lett súlycsoportjában. Az őrnagy ráadásul a torna legeredményesebb versenyzőjének járó különdíjat is átvehette.

Gombár Noémi rendőr őrnagy azt mondja: katonák, rendőrök, BV-sek, vámosok vettek részt a versenyen. Az ő súlycsoportjuk különösen vegyes volt ebből a szempontból, mert itt rendőr, BV-s, katona is volt, hatan voltak. Nehéz küzdelmek voltak, de sikerült megnyerni.

Noémi 8 éves kora óta cselgáncsozik, hosszabb kihagyás után épp egy éve lépett újra tatamira. Azt mondja, amikor még járőr volt, kamatoztathatta cselgáncs tudását.

Egyébként mindhárom érmes somogyi rendőr gyerekkorában ismerkedett meg ezzel a küzdősporttal.

Simon Jenőné a Kaposvári Rendőrkapitányságon ügykezelő. Némi kihagyás után állt újra szőnyegre. Azt mondja: nagyon jó érzés újra edzeni, versenyezni. Ezúttal a bronzéremig menetelt a 63 kg-os súlycsoportban, a főkapitányság munkatársa, Varsányi Márk pedig ezüstérmet nyert a fővárosban. Ő csak részben volt elégedett. Sérülten ment el a versenyre, a második meccsen kijött ez a vállsérülés. A döntőben ugyan bírói döntéssel alulmaradt, de elégedett, mert versenyezhetett egy jót.

A somogyiak még egy helyezést elkönyvelhettek, a Nagyatádi Rendőrkapitányság cselgáncsozója, Lakos András súlycsoportjában az ötödik lett. A sikerek után a csapat abban bízik: a tavaszi országos bajnokságon is hasonló eredményeket tudnak elérni.

 

Címkék: cselgáncs, judo, rendőrök, sport