Az aranymezes Tüskevár az aranyért hajt, ehhez azonban már nem szabad botlania. Emiatt minden meccsen nagy a nyomás a fiúkon. Az első negyedet 6 ponttal nyerték Filipovicsék, de aztán a bajnoki címvédő Baross Szőnyeg-Fiat KK végig a nyakukon volt. A félidőben csak 4 ponttal vezetett a Tüskevár.

- Sajnos nagyon idegesek vagyunk, látszik ez a csapat minden tagján, hogy egy kicsit feszült mindenki, remélem, hogy a második félidőben jobbak leszünk. Fiat tavaly bajnok lett, tavaly is nagy küzdelmeket vívtunk, látszik ezen a meccsen is, hogy egyenlő küzdelem van a pályán - mondta Gelencsér Zoltán a Tüskevár SE játékosa.

A bajnokság egyetlen légiósa, az amerikai Jeff Meldahl szerint, ha a könnyű dobásokat nem hibázzák el, vezethetnének is 20 perc játék után.

- Mostanában ez a legnagyobb meccsünk, de tavaly és azelőtt a Tüskevár volt a második csapat, legnagyobb ellenfelünk, mindig jó játszani a Tüskevárral, mert nagy a nehézség - mondta Jeff Meldahl a Baross Szőnyeg játékosa.

A harmadik játékrész a Tüskeváré lett, a fiúk valamelyest ki is engedhettek a végjátékban, nem forgott veszélyben a győzelmük. A Tüskevár 65-56-os győzelmet aratott. A Fiat KK a rájátszás 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésen vigasztalódhatott: a Somogyjád ellen 78-71-re nyertek.

Címkék: megyekosár, Tüskevár, Kaposvár, sport