Jól sikerült Gyenesei Leila 2010-es éve. A kaposvári öttusázó az év legnagyobb nemzetközi versenyein rendre az élmezőnyben zárt. A debreceni Európa-bajnokságon kulcsszerepet vállalt a váltó első és a csapat második hely elérésében is. Ezek után nem meglepő, hogy őt választották meg az elmúlt év legjbb somogyi sportolónőjének.

- Én annak örülök, hogy stabilan tudtam teljesíteni. Minden világversenyen, ahol indultam, dobogó közelben tudtam lenni. Egyszer állhattam fel rá. Nagyon bízom abban, hogy az idén összejön az, hogy érmes is leszek többször, nem csak az, hogy egy bronzérmem van Világkupáról. Ez is nagy dolog, de van hova fejlődni - mesélte a sportolónő.

A versenyzőnő az elmúlt években folyamatosan fejlődött, így ma már stabil tagja a felnőtt válogatottnak.

- Én azt érzem, hogy jó úton haladok, és fejlődök. Egy-egy verseny nem tükrözi objektíven, hogy hol tartok, de jó példa, hogy a legutóbbi fedett pályás versenyen új egyéni csúcsot úsztam, amire nem is számítottunk. Meglepődtem mert visszafogjuk az úszást, hogy a többi számra több energia jusson. Vívásban, lovaglásban, lövészetben még nagyon sokat tudok fejlődni - mondta Gyenesei Leila.

Gyenesei Leila egyre többet gondol a londoni olimpiára, hiszen már 2011-et írunk.

- Abszolút előtérbe kerül. Nekem a szívem csücske, nap mint nap gondolok rá, a lakásomban látom is mire készülök, ez fontos, hogy ne csak belül érezzem. Idén meg lehet tenni az első lépést London felé, kvótát lehet szerezni, és ez egy megnyugtató érzés lenne, ha kvótával a zsebemben készülhetnék Londonra.

A sokoldalú sportolónő 2006-ban a tortinói téli játékokon még sífutóként vett részt, 2008-ban, Pekingben pedig már az öttusázók között szerepelt. A következő nagy állomás London lehet 2012-ben.

Címkék: Alba Volán SC, Gyenesei Leila, atlétika, Kaposvár, sport