A Siófok a 2011-es esztendőben eddig egyetlen mérkőzésen sem hagyta el győztesen a pályát, mindössze egy döntetlent sikerült elérnie a Dunaújvárossal szemben. Ezzel eldőlt, hgy a somogyiak az alsóházi rájátszásban folytatják az alapszakasz után. A Veszprém viszont a középházba jutásért küzd, és két pontért érkezett a szomszédvár otthonába. Komoly küzdelemmel kezdődött a mérkőzés: a felek fej-fej mellett haladtak, felváltva volt egyik vagy másik együttesnél az előny. Még a szünetben is szoros volt az eredmény: 14-13-ra vezettek a pirosmezes vendégek. A második játékrész első kilenc percében nem változott a forgatókönyv, ezt követően a veszprémiek fokozatosan növelték előnyüket, és állandósult a három-négygólos vezetésük. A felvonás hajrájára a nagy akarattal küzdő somogyiak felzárkóztak egy találatra, ám ahelyett, hogy sikerült volna egyenlíteniük, a látogatók rövid időn belül visszaállították a korábbi különbséget. A hajrában már nem tudott fordítani a Siófok, így kénytelen volt elkönyvelni az újabb vereséget.

- Amit edzésen lehet gyakorolni és hozzátenni a taktikához, azt megtettük. Kiválóan védekeztünk, de olyan személyek vigyáztak az eredményre, akiknek nem ez a feladatuk - mondta Imre Vilmos a siófokiak szakmai igazgatója.

- Az volt a fontos, hogy mindig egy lépéssel előrébb legyünk, többször el is húztunk több góllal. A végén buta hibákat vétettünk, ha nem tettük volna, a végjáték nem lett volna ennyire izgalmas - mondta Gyurka János a Veszprém vezetőedzője.

A siófokiak a következő fordulóban a dobogó-esélyes Békéscsaba otthonában lépnek pályára.

- Mi most elsősőorban a békéscabai mérkőzésre figyelünk, megpróbáljuk összeszedni magunkat. A lányokat megdicsértem, de el kell mondani, hogy nem minden cserejátékos tette hozzá a részét a sikerhez.  Önkritikusnak kell lenni, és magunkban kell keresni a hibákat - tette hozzá Imre Vilmos.

A hétvégi találkozón a somogyi együttesben Szepesi volt a legeredményesebb, aki 12 gólig jutott. A három brazil játékos összesen 11 gólt termelt.

Címkék: Imre Vilmos, Veszprém, kézilabda, Siófok, sport