Végy 10 deka étkezési zselatint. A recept folytatását minden szinkronúszó ismeri. Persze most nem gyümölcstorta, hanem saját frizurájuk készül.

- Először a hajunkat fel kell copfozni, befonjuk négy fonatba és feltűzzük hajtűvel és étkezési zselatint kenünk rá és ez meleg vízzel lejön - meséli Doktor Dominika.

Lázasan készülődnek a lányok, már csak néhány perc a kezdésig. Közben a lelátókon egyre többen foglalnak helyet.

- Eléggé izgulok, hogy megláttam, mennyi ember van itt és amúgy is, hogy minden kűr jól sikerüljön - moesélte Horváth Sára.

A Kapos Dynamic SZSE szinkronúszói szóló, duó és csapat kűrökkel készültek a farsangi gálára, ami már az ötödik a sorban.

- Elsősorban a megújult és megszépült uszodának, ugyanis már karácsonyra terveztük, eltoltuk farsangra az elhúzódó munkálatok miatt, már alig vártuk, hogy gálázhassunk, mindenki nagyon készült erre az eseményre - mondta Kárpáti Anikó a Kapos Dynamic SZSE elnöke.

A lányoknak egyébként is heti hat edzésük van, de most még többet tréningeztek.

- Látványos lesz, sok kiemeléssel, kidobással, főleg az utolsó, amikor fiúk is segítenek nekünk mesélte Kacsó Renáta.

A gálaest egy megható kűrrel kezdődött: a lányok mozgássérült társukkal közösen mutatták be produkciójukat. Aztán a legkisebbek következtek, ők még csak a parton ügyeskedtek. A versenyzők is ízelítőt adtak tudásukból. Látványos szóló, duó és csapatok kűröknek szólt a taps. A lányok megmutatták: sokat fejlődtek az egyesület 2007-es megalakulása óta.

- Egyesületünk létszáma 45 fő körül van most, ha beleszámolom a vízilabdásainkat is akkor 52, edzéseink itt vannak a nagy uszodában hétfő, kedd, csütörtök, péntek és szombaton is. Van hobbi és verseny szakosztályunk - mondta Barkáné Laski Vivien a Kapos Dynamic edzője.

A versenyzők hétvégén a hagyományos Orka Kupán bizonyíthatnak újra. Ezekkel a kűrökkel biztosan nagy sikert aratnak Székesfehérváron is. A gála napján nyílt meg egyébként az uszodában az Aqua Fittlesz sport és szépségközpont, ahol különböző mozgásformák közül válogathatnak a sportolni vágyók. A nyílt napon bárki ingyen kipróbálhatta az edzőtermeket.

Címkék: Kárpáti Anikó, Dynamic, szinkronúszás, Kaposvár, sport