A Kapos Hotel Kristály termében tartott hagyományos rendezvényen utánpótlás csapat kategóriában a Siófok KC serdülő női kézilabdacsapata, utánpótlás fiú kategóriában a KASI birkózója, Kovács Bence, utánpótlás leány kategóriában Mármarosi Henrietta, a Siófok és Környéke SE karatékája bizonyult a legjobbnak.

A felnőttek között csapat kategóriában a Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet Majthényi Szabolcs-Domokos András összetételű repülőhollandi párosa, férfi kategóriában a kaposvári lábtenisz világbajnok Pál Tamás, női kategóriában pedig a Kaposvári Építők AC és a Székesfehérvári Alba Volán SC kettős igazolású öttusázója, Gyenesei Leila érdemelte ki a megtisztelő címet.

A speciális fejlesztésben résztvevő somogyi versenyzők közül a Bárczi DSE két válogatott úszóját, Tapolczai Viktóriát és Széchenyi Andrást díjazták.

A Somogy Megyei Sportszövetség második alkalommal adta át három különdíját. Az Év sportvezetője a BFC Siófok ügyvezető-szakmai igazgatója, Horváth Károly, az év mecénása pedig a kaposvári székhelyű 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. lett. Az életműdíjat Somogy első FIFA-játékvezetője, a 80 esztendős Szilvási József vehette át.

Címkék: sportgála, Kapos Hotel, Somogy megye