Borsos Dávid továbbra is jó erőben és nagyszerű formában van: a kaposvári birkózó a tavalyi sikerek után egy remek tornagyőzelemmel kezdte a 2011-es esztendőt. A Nehézatlétikai SE kiválósága a csepeli szabadfogású válogatóról térhetett haza aranyéremmel.

- Három meccsem volt. Az első mérkőzésen egy szívós miskolci srácot vertem meg, a második meccsem gyorsan véget ért, és pihenhettem a döntőre. Ott egy tavalyi válogatott sráccal birkóztam, és sikerült megnyernem a versenyt - mondta Borsos Dávid.

A versenyző teljesítménye biztató az idei év nagy feladatai előtt, így a remények szerint legalább úgy szerepel majd az erőpróbákon, mint tavaly.

- Mindenképpen remélem, hogy nem csak folytatja, hanem előrébb is lép majd. Tavaly országos bajnok lett, idén az első válogatón, szabadfogásban szerepelt, és rögtön nyert. Én már túllépnék azon, hogy tavaly bajnok volt, és talán az idén már nagy nemzetközi versenyen is képviselheti a magyar színeket - mondta Takács László vezetőedző.

A 21 esztendős birkózó az elmúlt évben került ismét a középpontba: tíz év után nyert Kaposvárnak felnőtt magyar bajnoki címet ebben a sportágban. Az idei fő cél a válogatott tagság kivívása.

- A válogatottba mindig nehéz volt bekerülni, itt még inkább nehezíti a versenyzők dolgát, hogy vannak favoritok, akik Dávidnál idősebbek és több tapasztalattal rendelkeznek. Velük kell megküzdeni, és ő olyan szellemű versenyző, hogy felveszi velük a harcot, és szerintem be is fog kerülni valamelyik válogatottba - tette hozzá Takács László.

Borsos Dávid dupla eséllyel pályázik a címeres mezre, ugyanis kötött- és szabadogásban egyaránt szerencsét próbál az idén.

- A szabadfogásban a teljes testfelületet lehet érinteni, a kötöttfogásban csak deréktól felfelé lehet támadni. Hogy nekem melyik a jobb, jó kérdés. A szabadfogás támadóbb, azt favorizálom, de a kötöttfogásban nőttem fel. Szeretnék mindkettőben sikereket elérni - tette hozzá Borsos Dávid.

Az aranyos évkezdés minden bizonnyal megadta az alaphangot a folytatáshoz, és a somogyi sportember joggal bízik abban, hogy megbirkózik majd a komolyabb  feladatokkal is.

Címkék: Nehézatlétika, Borsos Dávid, Takács László, birkózás, sport