Az egész magyar labdarúgó társadalom meglepődött azon, hogy a nyáron még kiesőjelöltként elkönyvelt Rákóczi 16 forduló után a harmadik helyen áll a bajnokságban. Az utolsó őszi bajnoki óta sok minden történt, és a kaposváriak kellemes helyen, de nem túl kellemes helyzetben készültek a tavaszra.

Mint ismert: hat labdarúgó, Zsolnai, Lipusz, Lelkes, Petrók, Kovácsevics és Godslove távozott, és sérültből is több van a kelleténél. Amíg a fiúk a pályán dolgoznak, addig a klubvezetés sem tétlenkedhet.

- A csapaterősítés leglényegesebb momentuma, hogy a kezdőcsapathoz tartozó játékosok közül senki nem ment el, és nem is fog. A korábbiakhoz képest ez mindenképpen erősítést jelent, hogy nincs ilyen irányú mozgás - mondta Illés János a Rákóczi ügyvezető elnöke.

Ettől függetlenül pótolni kellene a távozókat, ami a téli felkészülési időszak alatt egyáltalán nem könnyű feladat.

- Nyáron könnyebb, több a szabad státuszú játékos. Aki nekünk tudna segíteni, egyre kevesebb, a mi feltételeinket egyre kevesebben teszik a magukévá. Volt olyan játékos, aki inkább az osztrák harmadosztályt választotta… Vannak, akik a templomot is elkérnék, de azt már nem, és egyébként sem az én stílusom, hogy kizsigereltetek egy klubot, és összevásároltatok mindenkit - mondta Sisa Tibor vezetőedző.

A vezetőedző szerint aki jön majd, az taktikaliag és fizikálisan is más helyzetben van, mint azok, akik január eleje óta dolgoznak a Rákócziban. A tapasztalatok azt mutatják: a nyári szünethez hasonlóan most is könnyebb külföldi játékost igazolni, mint magyart.

- Nem változott semmi. Ez a legnagyobb problémája a magyar futballnak, hogy a használható magyar játékos horribilis igényekkel lép fel, vagy nem alkalmas arra, amire szeretnénk leigazolni - tette hozzá Illés János.

A zöld-fehérek vezetése a két debreceni fiatalon, a kölcsönben ide került Korhuton és Kardoson kívül eddig a portugál Portulezzel és a szerb Grumiccsal kötött szerződést. A 26 esztendős Miroslav Grumics támadó középpályás, és korábban megjárta a szerb és az ukrán élvonalat is. Az átigazolási időszak február 21-én jár le, így a klubvezetés még egy hétig dolgozhat az ősz sikercsapatának megerősítésén.

Címkék: Illés János, Sisa Tibor, Rákóczi, sport, Kaposvár