A házigazda közgazdasági szakközépiskola mellett a Táncsics és a Munkácsy gimnázium fiú együttesei léptek először pályára a maratoni tornán.

- Ez a 24 órás most arra lesz jó, hogy az olyan taktikákat, amiket még nem fedeztünk fel a közgaz csapatában, ezt most kielemezzük, és abból a hibából tanulni fogunk és az országoson kijavítva, be tudjuk húzni - mondta a Munkácsys Magyar Bálint.

A Noszlopy és a Munkácsy már évek óta nagy riválisa egymásnak, hétvégén a szegedi VI. korcsoportos országos diákolimpiai döntőn is találkoznak egymással.

- Szerintem nagyon hasznos, mert az országosra készülünk és nagyon jó felkészülés, kaposvári csapatok itt megint meg tudnak mérkőzni, tétje nincs, ez csak egy felkészülési torna - mesélte a Közgazos Gergye Roland.

De nem a megszokott: 24 órán át megállás nélkül ütötték a labdát a csapatok. A fiúk után a lányok következtek, este pedig az egykori közgazosokból összeállt nosztalgia együttes mérkőzött meg a házigazdák mostani fiú csapatával.

- Az iskolánkban nagyon népszerű a röplabda, ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt tíz évben szinte minden tanévben ott tudtunk versenyezni a diákolimpia országos döntőjén, a mostaniakkal is egy kicsit arra használjuk fel ezt a tornát, hogy készüljünk, azért is hívtunk ilyen nemes ellenfeleket - mondta el Biki Mária testnevelő tanár.

Este nyolctól kezdődtek az éjszakai meccsek küzdelmei 21 gárda részvételével. A maratoni torna csak másnap reggel nyolckor ért véget.

Címkék: 24 órás, Közgaz, Munkácsy, röplabda, sport