A vendég Kunfehértó még pontot sem szerzett eddig a szuperligában, így a kaposváriak természetesen a győzelem reményében gurítottak a sereghajtó ellen.

- A Kunfehértó az elmúlt években egy nagyon jó csapat volt, idén kicsit meggyengültek, ez látszik is az eredményeiken, hiszen most 0 ponttal az utolsó helyen állnak, ennek ellenére nem szabad lebecsülni, azért sem mert itt a szünetben két játékossal erősítettek, Iványi Lászlót Hódmezővásárhelyről igazolták le, és veszélyes egy ilyen meccs, mert az ellenfélnek semmi veszítenivalója nincs, nyugodtan játszhatnak - mondta Illyés András a Közutasok KTK szakosztályvezetője.

A somogyiak a rossz tavaszi nyitány után Ózdon javítottak és mivel a legjobb négy közé szeretnének kerülni, most muszáj volt itthon tartani a két pontot. Ennek megfelelően hajtottak a fiúk, akik aztán végig vezetve, magabiztosan, 6-2-re hozták a mérkőzést. A Közutasok KTK pontjait Tamás Renátó, Bekő Péter, Rapatyi Richárd és Kozma Károly szerezte. A kötelező győzelem után a fiúk már előretekintenek.

- Mostantól minden mérkőzés nekünk nagyon fontos és hiányzik mindenhol a két pont, más különben kiesnénk a legjobb 4 közül, így még van esélyünk, de ehhez azért még sokat kell tenni, többek között a BKV-t meg kéne itthon verni, aki azért nem lesz könnyű, illetve jövő héten Szegváron, két hét múlva Szombathelyen szeretnék elcsípni két pontot, hogy biztos, ami biztos legyen - mondta Kozma Károly.

A szakvezetés azt reméli, hamarosan újra az őszi formában játszik a csapat. Hétvégén a Gravitáció TK otthonában folytathatják menetelésüket.

Címkék: Kunfehértó, KTK, Közutasok, teke, sport, Kaposvár