Három napon át pattogott a labda a somogyjádi sportcsarnokban. A helyi szervezők nem kis bravúrt végrehajtva, népes mezőny részvételével rendezték meg az 5. Jád Kupát.
Ress Antal főszervező szerint  bizony egyre nehezebb ez. Valamikor nem volt probléma, most az anyagi helyzet miatt nehéz volt összeszedni Baranya, Somogy, Tolna különböző részeiből.
A téli időszakban egyre több tornát rendeznek Somogyban, így a csapatok oda mennek, ahol a legjobbak a körülmények.
Juhász András úgy véli: a torna jól megszervezett, s ezért köszönet jár Ress Antalnak. 30 csapatos torna önmagáért beszél, a Dél-Dunántúl egyik legszínvonalasabb tornája.
A somogyjádiak a tavalyi harmadik hely után a hiányzóik ellenére is szerettek volna jól szerepelni. Már január első hetében megkezdték a felkészülést.
A torna végig sportszerű légkörben zajlott.
Pedig –  mint Horváth Ádám játékvezető elmondta – kispályán egész más, több a szabálytalanság, többet kell fújni. A kispályát és a nagypályát nem is lehet összehasonlítani, előbbinél jobban figyelni kell a dolgokra.
A döntőbe végül a kaposvári FIFA 2005 és a Somogyvár verekedte be magát, és végül büntetőkkel győzött a FIFA együttese. A harmadik helyet a buzsákiak szerezték meg a somogyjádiak előtt. A legjobb mezőnyjátékos Kesztyűs Balázs, a legjobb kapus Gálosi Ciprián lett.


Címkék: Somogyjád, kispályás, foci, sport