A lányok az újesztendő első mérkőzésén vereséget szenvedtek, de ez nem szegte kedvüket: továbbra is egyértelmű cél a dobogós hely megtartása.

- A Komlótól sajnos vereséget szenvedtek, mert jelenleg egységesebb csapat, mint a miénk. Nálunk csak saját nevelésűek vannak, ott három igazolt, de jól helytálltunk. A harmadik hely azért mindenképpen a miénk lesz - mondta Kátainé Váradi Gyöngyi a Kaposvári AC edzője.

A hétvégi fordulóban a Kanizsai Sörgyár harmadik számú együttese vendégszerepelt a somogyi megyeszékhelyen.

- Ez egy könnyebb mérkőzés a mai. A kislányokat szívesen játszattam volna, de megtizedelte a csapatot az influenza. Magyarcsik Laura, aki 11 éves, ma már tétmérkőzést nyert a mai napon - tette hozzá Kátainé.

Az ifjú reménység meg sem állt három győzelemig, a csapat pedig magabiztosan, 16:2 arányban nyert. A párosok után még 1-1 volt az állás, aztán beindult a kaposvári henger. Az első és a második egyéni kört is 4-0-ra hozták a lányok, ami megalapozta a remek sikert. A csapatban Fekete Zsuzsanna, Radócsai Diána és Végh Anikó 4-4 győzelmet aratott. Az NB II-es fiúk sérülések, betegségek miatt ezúttal pihentek, az NB III-as társaság viszont hazai környezetben próbált szerencsét a Nagymányok ellen.

- Az utánpótlás feljebb hozatala miatt alakítottuk meg az NB III-as csapatot. Most egy teljesen újonc együttessel állunk fel, a két Hőgye gyerekkel, a Borbényi Marcival és a Szőnyi Robival. Az első csapat játékosai közül csak Farkas Kornél van itt, a többiek különböző okok miatt hiányoznak. Nincs nyerési esélyünk, egy rutinos felnőtt csapat ellen állunk ki, de a srácok most megmutathatják, mit tudnak - mondta Bali Tibor a Kaposvári AC klubelnöke.

Az együttes végül 16:2 arányban maradt alul. A két meccset Farkas Kornél nyerte egyéniben. Hőgye Gábor egyébként szép sikert ért el a napokban: a Nyugat-Dunántúli Régiós Utánpótlás versenyen a Kaposvári AC 9 éves tehetsége az újonc III. korcsoportban 1. helyezést ért el.

Címkék: Bali Tibor, Kátainé Váradi Gyöngyi, asztalitenisz, sport, Kaposvár