A sárga mezben küzdő nagyatádiak első felkészülési találkozójukat a Kaposvári Rákóczi első csapata ellen vívták. Ekkor még a téli alapozás elején jártak, néhány teremben végzett, illetve szabadtéri edzéssel a lábukban.

- Nekünk egy kicsit korán jött ez a mérkőzés, hiszen ötöt edzettük előtte, de nem baj, erőfelmérőnek jó volt, és én azt mondtam a játékosaimnak, nem az eredmény a fontos, egyetlen egy célja van az első felkészülési találkozónak, sokat futni - mondta Papp Zoltán a Nagyatád vezetőedzője.

Ahogy tavaly a Baja, úgy idén a Paks második csapata emelkedik ki a mezőnyből, de erős gárda a Szentlőrinc, az újonc Balatonlelle, és a Kaposvári Rákóczi második csapata is. A csapat idén is szeretne az élmezőnyben végezni, de ehhez kiegyensúlyozott teljesítmény kell, akkor talán lehet érem.

- Úgy gondolom, hogy igen, a Paks előnye túl nagy, a Szentlőrinc játékoskerete nagyon erős, ráadásul ezeknek a csapatoknak ki is jött a lépés az ősszel, de partiban vagyunk a Rákóczi második csapatával, a Balatonlellével is, és ha odafigyelünk, a dobogó reális cél lehet, és meg is lesz a bajnokság végére - mondta Tamás Gábor.

A vezetőedző szerint sok múlik azon, hogy Vukan Nikolicot meg tudják-e tartani. A korábban NB II-ben Barcson, Nagyberkiben és az ESMTK-nál is rendkívül eredményes gólvágót sokan csábítják, még a legfelső osztályból is. Jelenleg 13 góllal vezeti a Dráva-csoport góllövő listáját, a szentlőrinci Pincehelyivel együtt. A bronzéremmel a tréner is kiegyezne.

- A realitás az, hogy a dobogó legalsó fokára valahogy érjünk oda. A Paks második csapata és a Szentlőrinc annyival van előttünk, hogy őket behozni lehetetlenség, hacsak valami nagy baj nem történik valamelyiknél, szerintem ha odaérünk a bronzérmet jelentő helyre, az egy nagyon korrekt, jó szereplés - tette hozzá Papp Zoltán.

A Nagyatád jelenleg az ötödik a tabellán, egyetlen ponttal lemaradva a harmadik Rákóczi II. csapatától, a negyedik Balatonlelle csak gólaránnyal előzi meg.

Címkék: Tamás Gábor, Papp Zoltán, Nagyatád, labdarúgás, Rákóczi, sport