Finoman fogalmazva sem mondhatjuk, hogy sikeres időszakot élt meg az utóbbi hetekben az SKC. Kovács Adriennéknek még nem sikerült meccset nyerniük a 2011-es esztendőben. Az eddig megvívott öt találkozón egy döntetlen mellett négy vereség a mérleg, s a következő megmérettetésen sem éppen a "cápalányok" számítanak egyértelmű esélyesnek: az a váci gárda érkezik a Balaton partjára, melytől a mieink háromból két alkalommal is hatalmas pofont kaptak - igaz, nem hazai pályán...

Mindenki tudta, hogy nagyon nehéz a Siófok KC sorsolása, így nagyon vérmes reményeket senki sem táplált az Imre-tanítványokkal szemben, ám arra szintén senki sem számított, hogy az Alcoa, illetve FTC elleni találkozókon ekkora pofont kapnak Szalai Babették. Sajnos ehhez még hozzátartozik az a szomorú tény is, hogy Székesfehérváron tizenöt, míg Budapesten gyakorlatilag tíz minutum alatt eldőlt a pontok sorsa... Lányaink is tisztában vannak a történtek súlyával, így a hibák kijavításának érdekében dolgoztak, s dolgoznak egész héten. Lajtos Nóráék egyetértettek abban, hogy az utóbbi időszakban nyújtott produkció miatt rendesen akad törlesztenivaló, ennek érdekében a Vác elleni összecsapáson csak a győzelmet tartja játékosaink közül mindenki elfogadható eredménynek. Ha az elmúlt napokban mutatott hozzáállásból, illetve az elszántságból, akaratból, valamint fogadkozásokból indulunk ki, akkor valóban jó esély mutatkozik arra, hogy a Balaton partján maradjanak a pontok...

Az elmúlt fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem lesz egyszerű dolga a mieinknek, hiszen a szintén élcsapatnak számító SYMA Váci NKSE együttese érkezik szombaton vendégségbe. A vendégek jelenleg a tabella negyedik pozíciójában találhatóak, legutóbb hazai környezetben a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE együttesétől kaptak ki egyetlen találattal (31 - 32). Temes Bernadettéket vélhetően rosszul érintette a kis különbségű kudarc, hiszen a váciak vereségeit a 2009/2010-es szezontól kezdődően két kezünkön megtudnánk számlálni, azaz, kijelenthető, hogy Németh András tanítványai nincsenek hozzászokva a sikertelenséghez.

Az aktuális vendégek jelenleg még minden szinten harcban állnak: a bajnokság mellett biztosan jutottak tovább a Varga József vezette Kiskunhalason (22 - 37) a Magyar Kupa küzdelmeinek során, emellett pedig az EHF Kupában a február közepén a norvég Byasen HE együttesével találkoznak. Hogy milyen mérleggel teljesítenek Tápai Szabináék a sorozatos megmérettetéseken az egyelőre jó kérdés, mindenesetre az biztos, hogy védekezésben, illetve támadásban egyaránt egy nagyon fontos láncszem esett ki, valljuk meg őszintén, ebből pedig akár nem keveset profitálhat az SKC - mint ismeretes, Borkowska Katarzyna Veszprémbe, míg Tóth Tímea Érdre igazolt.

Nem vár szombaton könnyű feladat lányainkra, akik eddig egyhangúan teljesítettek a váciakkal szemben: az eddig megvívott összecsapásokat egyaránt a Pest megyeiek nyerték, két alkalommal hatalmas pofont kiosztva - igaz, a Siófokon lejátszott egyetlen, tavaly tavaszi találkozón azért megizzadtak Herr Orsolyáék. Vélhetően nem kis örömet okoznának a lelkes szurkolóknak, ha szombaton is nagy erőbedobásra késztetnék Pomozi Nikolettéket, s sikerülne megszerezni azt a két pontot, melyre nagyon vágynak a "cápalányok".

Forrás: siofokkc.hu

Címkék: Vác, kézilabda, Siófok, sport