birkozók

A hagyományos évadnyitó Érd Kupát immár 31. alkalommal rendezték meg, és a kaposváriak népes csapattal szerepeltek a nemzetközi viadalon. A kadet korcsoportban súlycsoportjában Tóth Patrícia és Halasi Dániel állhatott fel a dobogó tetejére.

- Mondhatjuk úgy is, hogy lendülettel mentünk bele az új évbe, Az alapok megvoltak, és mondhatom, hogy jó formában mentem bele az új évbe. Az első meccsem könnyű volt, könnyebb a többinél, simán hoztam. A második szorsabb volt, a döntő volt a legnehezebb, de végül is három menetben sikerült győzelmet aratnom - mondta Halasi Dániel.

A serdülők között Kovács Márk bizonyított: a fiatal reménység ezúttal sem talált legyőzőre az erős mezőnyben.

- Karácsony és újév után jól szerepeltem,a  súlyom is megnőtt. Az év elején nem vesztettem semmit a kondimból, és ezen a versenyen első helyezést értem el. Ismertem az ellenfeleimet, akik tavaly voltak. A döntőben egy szlovák válogatottat vertem meg magabiztosan - mondta Kovács Márk.

A jövő egyik nagy ígérete komoly célokat fogalmazott meg 2011-re.

- Az idei évben magyar bajnokságot és diákolimpiát szeretnék nyerni szabad és kötöttfogásban is - tette hozzá Kovács Márk.

A sportiskola fiataljai közül Vadócz Ákos és Bak Barnabás ezüst-, Wertenbach ádám, Horváth Barnabás és Németh Gergő pedig bronzérmet szerzett.

- Az év első versenye azt mutatja, hogy sikerült átmenteni. Át is kellett, mert decemberben még országos bajnokságon vettünk részt. Kicsit pihennünk kellett, dolgozunk foylamatosan, jó erőben, jó formában vannak, ezt a három első hely is mutatja. bizakodva várom a hétvégét, amikor a serdülő scaaptbajnokságon veszünk részt - mondta Takács László vezetőedző.

A helyi utánpótlás egyik példaképe, Borsos Dávid is jól kezdte az évet: tavalyi magyar bajnoki címének és nemzetközi eredményeinek köszönhetően kiérdemelte az év sportolója címet Kaposváron.

Címkék: Kovács Márk, Takács László, birkózás, sport