epitoipari

A kaposvári középiskola fiataljai 2009-ben, hazai környezetben, a városi sportcsarnokban nyertek legutóbb diákolimpiai bajnoki címet. Az Építőipari most újra eljutott az országos döntőbe.

- Álszerény lennék, ha azt mondanám, hogy nem az első helyért utaztunk oda. Ismerve a játékosok képességét és azt is, hogy a két évvel ezelőtti bajnokcsapatunkból ketten még most is itt játszanak. A győzelem céljával utaztunk el - mondta Major Gábor testnevelő-edző.

Nehezen indult a torna, a fiúk büntetőkkel kikaptak első mérkőzésükön. A folytatásban viszont már azt a teljesítményt nyújtották, amit valójában tudnak. Az Építőipari az elődöntőben a Szombathely ellen, az egész torna legszínvonalasabb találkozóján 0-1-ről fordított, és nyert 2-1-re. A döntőben a Tiszalök volt az ellenfél. Czonev Márk már a 20. másodpercben betalált, ezután pedig igazi örömjátékot láthatott a közönség. A kaposváriak végül 5-0-ra nyertek.

- Egy igen összeforrt közönség. Az első sorunkból hárman régóta együtt játszanak, egy kulcsjátékosunk hiányzott, de tudtuk pótolni, így a második sor is sokat hozzátett a csapat sikeréhez - mondta Rusák Edvárd.

Az iskola igazgatója a helyszínen izgulta végig a mérkőzéseket.

- Építőipari, faipari és gépész iskola vagyunk, és a futballra fektetjük a hangsúlyt. Minden diákunk értesült már a nagy sikerről, és örülünk, hogy az iskola nevét újból tudtuk öregbíteni országosan - mondta Agócs Attila az Építő- és Faipari Szakképző Iskola igazgatója.

A remények szerint ez a siker nagy lökést ad a fiataloknak a tavaszi, szabadtéri szezonra.

- Én nagyon remélem, hogy segít nekik, az NB III-ban játszóknak, és az U19-eseknek is. Nekik talán ad akkora lökést a tavaszra, hogy meghosszabbíthatják NB I-es tagságukat - tette hozzá Major Gábor.

Major Gábor hozzátette: a diákolimpiai bajnoki cím elérésében a Rákóczi utánpótlás edzőinek munkája is benne van. A torna legjobb játékosának az Építőipari labdarúgóját, Iván Dánielt választották meg.

Címkék: Agócs Attila, termefoci, Major Gábor, Rusák Edvárd, sport