lánykosár

Két pécsi és két kaposvári csapat küzdött az országos bajnokság Dél-dunántúli régiójának negyedik fordulójában. A gyerekek nagyon várták már, hogy hazai tornán is bizonyíthassanak. A gyermek korosztályban a fiú és a lány együttesek együtt versenyeznek.

- A lányok magasabbak, korábban érnek, a fiúk fürgébbek, csibészebbek, de ez a két pécsi csapat az országos élmezőnybe tartozik és képzettek, ügyesek szerintem méltó utánpótlása lesznek az európai szinten is jegyzett pécsi csapatnak - mondta Csapó Gábor a KASI Delfinek edzője.

A KASI Delfineknek azért nem okozott gondot a Basket Girls. A fiúk fölényesen nyerték a derbit, minden taktikai utasítást ügyesen betartottak.

- Rendesen védekezünk, ne kapjunk kosarat és félpályán túl védekezzünk, első meccset megnyertük 83-27-re - mondta a KASI-s Kolosi Martin.

Miután a képeinken látható Kaposplast Mágusok-PVSK Vadmacskák meccséből a pécsiek kerültek ki győztesen, így a fináléban a Delfinek és a Vadmacskák feszültek egymásnak. Az állati jó összecsapást végül a Delfinek nyerték 72-54-re, a fiúk ezzel továbbra is őrzik veretlenségüket és már készülnek a májusi 16 csapatos országos dzsemborira, ahol szintén szeretnének a legjobbak között végezni.

Címkék: Kolosi Martin, Csapó Gábor, KASI, kosárlabda, sport